Waan je in Buenos Aires met deze heerlijke Argentijnse ovenschotel

Vind je het geweldig om recepten uit verschillende delen van de wereld te maken en uit te proberen? Dan is deze parel uit het Zuid-Amerikaanse Argentinië zeker iets voor je. Argentinië is het land van de steaks, asado’s (BBQ’s) en heerlijke zoete toetjes en baksels. Wat nou als er één recept is waar je zowel zoet als hartig met elkaar kunt combineren? Het water loopt je zeker al in de mond? Mooi, het is tijd om een nieuw werelds gerecht aan je kooklijst toe te voegen. In deze blog lees je hoe je een heerlijke Argentijnse ovenschotel, ook wel de Argentijnse gehaktpie genoemd, kunt klaarmaken.

Wat maakt dit gerecht zowel hartig als zoet?

Wanneer je een kijkje in de Argentijnse keuken neemt, kom je er al snel achter dat de keuken door allerlei immigranten is samengesteld. Er wonen erg veel Spanjaarden en Italianen in Argentinië. Dit is vooral te merken aan de manier waarop de gerechten zijn samengesteld. Er worden superveel pasta’s, pizza’s, vlees- en visgerechten klaargemaakt die hun oorsprong in Spanje en Italië hebben. Het leuke hieraan is dat de Argentijnen er van generatie op generatie een eigen draai aan hebben gegeven.

De Argentijnse keuken is zowel op hartig als op zoet gebied erg uitgebreid. Vandaar dat deze smaken soms ook met elkaar gecombineerd worden. De Argentijnse ovenschotel of gehaktpie, bevat daarom zowel hartige als zoete ingrediënten. Denk hierbij aan gehakt (zoete)aardappelpuree, olijven, groene paprika, ui, ei en rozijnen.

Hoe maak je de Argentijnse gehaktpie klaar?

Het mooie aan dit gerecht is dat je het in een handomdraai op tafel kunt zetten. Allereerst bak je de gehakt gaar, je mag het gehakt goed rullen. Hierna gooi je er kruiden doorheen, voeg oregano, basilicum, zout en peper toe. Hierna kook je tenminste twee eieren. Terwijl de eieren koken, voeg je de groene paprika en ui in kleine stukjes toe. Snijd de olijven klein en wacht tot het einde om ze samen met de eieren in kleine stukjes toe te voegen. Pak de rozijnen erbij en sprenkel dit over het geheel heen. Wanneer je alles bij elkaar hebt gedaan, schenk je het mengsel in een ovenschaal.

Hierna is het tijd om de (zoete)aardappelpuree te maken, dit kun je uit een zakje of vers over de inhoud van de ovenschaal aanbrengen. Nu is het tijd om de puree krokant te laten worden in de oven. Zet de oven op 200 graden voor 15 minuten. Hierna heb je een heerlijke Argentijnse gehaktpie op tafel staan.

Deel het gerecht met wie je lief is

Doordat de Argentijnen de Spaanse en de Italiaanse cultuur met zich meebrengen, is samen eten erg belangrijk voor hen. Samen met familie en vrienden wordt er van geweldige gerechten genoten. Als je met een Argentijn aan tafel gaat, weet je zeker dat je een paar gezellige, lekkere en luidruchtige uren te wachten staan. Geniet van de zoete en hartige smaaksensatie en bereid je er maar op voor dat je meerdere keren op zal scheppen.