Deze producten heb je echt nodig als je fan bent van Aziatisch eten

Deze producten heb je echt nodig als je fan bent van Aziatisch eten

Als je fan bent van Aziatisch eten of hier meer van wilt proberen te maken, dan is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten en hulpmiddelen in huis hebt. In dit artikel willen we je een handje helpen door een paar tips te geven over basisproducten die handig zijn om altijd in huis te hebben als je van tijd tot tijd een gerecht uit de Aziatische keuken wilt maken. Deze ingrediënten en hulpmiddelen zijn vrij makkelijk om aan te komen en handig om in huis te hebben.

Een rijstkoker

De eerste tip die we je mee willen geven is dat je zeker een rijstkoker in huis moet gaan halen. Rijst is een belangrijk onderdeel in veel Aziatische recepten en in de Aziatische keuken. Uiteraard kun je ook gewoon rijst in een pan koken, maar in een rijstkoker gaat dit een stuk sneller en makkelijker. Je doet de rijst erin, gooit er een beetje water bij en de rijst wordt makkelijk en snel voor je gekookt. Dan kun je te allen tijde rijst maken voor bij je heerlijke Aziatische recepten. Een rijstkoker is dus zeker een must.

Kimchi

Onze tweede tip is Kimchi. Kimchi is ook een belangrijk onderdeel van veel recepten uit de Aziatische keuken en daarom zeker belangrijk om in huis te halen. Kimchi bestaat uit gefermenteerde groentes en kool. Kimchi is erg gezond en makkelijk toe te voegen aan veel recepten. Je kunt er veel dingen aan toevoegen, zoals rijst, meer groentes, sesam, zeewier en nog veel meer. Het is daarom ook belangrijk om in huis te hebben. Het is makkelijk te paren met andere ingrediënten en een staple in de Aziatische keuken.

Goede kruiden en sauzen

Onze derde en laatste tip is het in huis halen van de juiste kruiden en sauzen. Dit is namelijk ook een belangrijk onderdeel voor de recepten. Denk bijvoorbeeld aan Sambal of Panko, maar uiteraard ook belangrijke kruiden zoals Kurkuma. Om je recept af te maken zijn deze kruiden en sauzen ook erg belangrijk.

Onze tip: bezoek een Aziatische supermarkt

We willen dit artikel afsluiten met een laatste tip: bezoek een Aziatische supermarkt. Dit kun je zowel fysiek doen als op het internet. Hier kun je vrijwel alle Aziatische ingrediënten vinden die je je maar kunt bedenken. Omdat de Aziatische supermarkt is gespecialiseerd in de Aziatische keuken zul je hier echt authentieke ingrediënten vinden. Als je dus specifieke kruiden of goed gemaakte kimchi zoekt, dan moet je in de Aziatische supermarkt zijn. Vaak kun je daar ook advies vragen over recepten en tips over wat lekker bij elkaar smaakt. Alvast veel plezier met koken en natuurlijk met het opeten van die heerlijke Aziatische recepten!