Hoe hou je het leven als een student betaalbaar?

Hoe hou je het leven als een student betaalbaar

Het leven van een student gaat niet over rozen. Je hebt met deadlines te maken, je wilt leuke dingen doen en je hebt mogelijk ook met katers te maken. Daarbovenop komt dat het leven door de jaren heen steeds duurder is geworden. Kijk maar eens wat je nu moet betalen voor een tas boodschappen. Of wat je moet betalen voor een lekker biertje in de kroeg.

Het is hierdoor voor elke student lastig om op de gewenste manier te leven. Veel studenten zouden elke avond op pad willen, maar dit is financieel niet meer haalbaar. Uiteraard is dit ook niet realistisch om te verwachten, maar het is wel een feit dat het leven voor een student erg duur geworden is. Ervaar je dit zelf ook? Ben je daarom benieuwd naar mogelijkheden om je leven betaalbaar te houden? Hier heb je gelukkig meerdere mogelijkheden voor.

Kies voor speciale aanbiedingen voor studenten

Allereerst zou je gebruik moeten maken van de speciale aanbiedingen voor studenten. Er zijn bijvoorbeeld kledingwinkels die standaard 10% extra korting aan studenten aanbieden.

Ook voor je zorgverzekering kun je geld besparen. Dit doe je bijvoorbeeld bij VinkVink; een zorgverzekering die zich voornamelijk op jongeren richt en daarvoor aantrekkelijke premies hanteert. Overigens is deze tip alleen van toepassing op studenten die al 18 jaar oud zijn. Je moet namelijk een zorgverzekering afsluiten 18 jaar; voor die tijd val je onder de polis van je ouder(s).

Ook bij bijvoorbeeld mobiele providers kun je van een studentenkorting profiteren. Profiteer van deze aanbiedingen en bespaar daar al het nodige geld mee.

Doe meer gratis dingen

Het inrichten van een studentenleven gaat al snel met de nodige kosten gepaard. Dit is echter wel iets dat je in eigen hand hebt. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om meer gratis dingen te doen. Een gezellige wandeling in het park of in de buitenlucht sporten kost je niks. Het is wel iets waar je energie van krijgt en waardoor je dus het studentenleven vol kunt houden.

Moet je dan maar helemaal geen betaalde dingen meer doen? Nee, dat is niet het geval. Het gaat er vooral om dat je de juiste balans weet te vinden. De juiste balans tussen betaalde- en gratis activiteiten.

Voorkom impulsaankopen

Kun je ook zo genieten van een lekkere coffee to go? Of vind je het lekker om elke dag op school een broodje te halen? Vermijd dergelijke impulsaankopen zoveel als mogelijk. Of voorkom deze impulsaankopen gewoon volledig.

Deze aankopen kosten je, aan het einde van de maand, namelijk een behoorlijk bedrag. Je zou dit eigenlijk eens op een rijtje voor jezelf moeten zetten. Grote kans dat je van het totaalbedrag schrikt.

Voorkom deze impulsaankopen en plan in plaats daarvan je aankopen beter. Je kunt ook voor veel minder geld brood en wat beleg kopen. Dit is vele malen goedkoper dan zo’n duur broodje in de schoolkantine.

Ga al met al met beleid met je geld om. Zelfs dan kun je een prachtige studententijd beleven.