Zet slow living in om jezelf te blijven in de razendsnelle wereld

Misschien heb je weleens van deze term gehoord en zo niet, dan is het tijd dat je hier meer informatie over opzoekt. Slow living wint terrein in Nederland en lijkt met de maand populairder te worden. Tegenwoordig leven wij als mensen in een snelle wereld. Je hebt het druk op je werk, in de privésfeer sta je ook niet stil en dan heb je ook nog je hobby’s en vrienden. Daarnaast is ons leven door de technologische ontwikkelingen een stuk sneller geworden. Heb je trek of zoek je een nieuwe jas? Pak je telefoon erbij en bestel alles wat je nodig hebt online. In deze blog lees je wat slow living is en waarom dit goed voor je kan zijn.

Wat betekent slow living?

Slow living verraadt eigenlijk al waar het bij deze lifestyle om gaat. Slow living betekent rustig of langzaam leven. Er wordt dan ook een kalme levensstijl mee bedoelt, zodat je jouw manier van leven een stuk relaxter kunt maken. Het is de bedoeling dat je meer aandacht voor jezelf en je gedachten creëert, waardoor je bewuster leert leven en je minder gehaast door het leven snelt. Je wil niet alleen meer van alles doen, je wil er ook gewoon zijn en beseffen wat het leven je tot op dit moment al voor moois heeft gebracht.

Waarom wordt deze manier van leven steeds interessanter?

Tegenwoordig is iedereen door zijn/haar smartphone 24/7 bereikbaar en wordt er elke minuut van de dag wel iets van ons verwacht. Het aantal burn-outs neemt toe en mensen hebben het alleen maar druk. Dit maakt je op den duur ongelukkig. Vandaar dat steeds meer mensen zich verdiepen in slow living en ervaren dat zij hun leven ook op een rustigere manier kunnen leiden. Je mentale en fysieke gezondheid staat voorop en het is de bedoeling dat je minder leert stressen.

Met deze tips start je met deze lifestyle

Allereerst is het belangrijk dat jij je mindset leert kennen. Leef je in het nu? Ben je continu met je toekomst bezig of heb je het idee dat je dingen afraffelt en overhaast volbrengt? Slow living helpt je om eens stil te staan bij waar je op dit moment gelukkig van wordt of wat je hebt bereikt. Leer de kleine dingen meer te waarderen en neem de tijd om eens goed op adem te komen. Daarnaast helpt het om vaste routines in te plannen, dit geeft je namelijk meer rust. Je weet dan precies wanneer je waar aan toe bent en je leert een patroon ontwikkelen waar jij je blij bij voelt.

Daarnaast helpt het vaak om een aantal keer per week de natuur op te zoeken. Ga eens lekker wandelen of fietsen en geniet van je omgeving. Verder hoef je voor slow living niet telkens maar nuttige bezigheden voor jezelf in te plannen. Relax. Doe rustig aan en maak ook tijd in je agenda voor ontspannende momenten gedurende je werkweek. Op die manier kun jij jezelf beter opladen en krijg je nieuwe energie.