Maak je eigen fluffy pannenkoeken voor ontbijt

Wil jij een keer een uitgebreid en Instagram waardig ontbijtje op tafel zetten? Dan zijn de fluffy pancakes dé trend van dit moment. De dikke, luchtige en zachte pannenkoeken kun je met allerlei toppings afmaken. Zo maak je van jouw ontbijt een feest. In deze blog lees je welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je de pannenkoeken maakt en op welke manier je ze zoet of juist hartig kunt serveren.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze luchtige pannenkoeken?

Zowel in Azië als Amerika zijn de dikke, luchtige en mooie ronde pannenkoeken een ideaal ontbijt. De pannenkoekjes zien er heerlijk uit en door de leuke toppings die je er zelf aan toevoegt, kun je ze in één keer op social media plaatsen. De ingrediënten die je voor deze overheerlijke pannenkoeken nodig hebt, zijn als volgt: tarwebloem, ei, zout, melk, vanille extract, boter en bakpoeder. Het handige aan deze ingrediënten is, dat je ze vast ergens in de keuken, koelkast of voorraadkast hebt liggen. Zo tover je wanneer je maar wil dit heerlijke ontbijt op tafel. Een tip als je naar een ander ingrediënt zoekt voor de bakpoeder, is om in ieder geval geen baking soda te gebruiken. Dit heeft een negatieve invloed op de uiteindelijke smaak van de pannenkoeken.

Hoe maak je deze overheerlijke fluffy pannenkoeken?

Pak er als eerste twee kommen bij. Verdeel de tarwebloem, zout en bakpoeder over één kom en roer dit allemaal goed door. In de andere kom doe je gesmolten boter, een ei, melk en het vanille extract. Roer ook deze ingrediënten goed door elkaar. Wanneer dit is gelukt, kun je de natte ingrediënten aan de kom met de droge ingrediënten toevoegen. Het is de bedoeling dat je alles goed door elkaar klopt, totdat er een romig beslag ontstaat. Nu is het tijd om het beslag een aantal minuten te laten rusten.

Pak je koekenpan met antiaanbaklaag erbij en verwarm deze op een middelhoog vuurtje. Smelt boter in de pan en neem één derde van je maatbeker aan beslag en giet dit in de pan. Bak de pannenkoeken een minuut in de pan en draai hierna de pannenkoek om voor de tweede minuut. Voilà, je fluffy pancakes zijn klaar!

Geef een leuke en lekkere twist aan je pannenkoekenontbijt

Het mooie aan fluffy pancakes als ontbijt is dat je er zowel een zoete als hartige variant van kunt maken. Wanneer je in een gekke bui bent, kun je zelfs zoet met hartig combineren. Dit is een trendy zet en zie je in steeds meer restaurants terugkomen. Voor de echte zoetekauw is het pannenkoeken recept met veel fruit, siroop en poedersuiker natuurlijk de beste optie. Wanneer je niet aan de lijn bent, kun je zelfs heerlijke Nutella over je fluffy pannenkoeken laten smelten! En wat dacht je van echte maple syrup over je pannenkoeken heen? Of een beetje gesmolten boter en karamel. Het water loopt je toch al in de mond?

Voor de hartige eters kun je ervoor kiezen om stukjes gebakken ontbijtspek of bacon over je pannenkoeken te strooien. Je kunt er ook een beetje kaas overheen laten smelten. Verder doen pannenkoeken met crispy chicken het ook erg goed. Eigenlijk kun je de toppings zo gek maken als je zelf wil. Dus leef je vooral uit met dit heerlijke ontbijt recept.