De lekkerste Italiaanse gnocchi maak je op deze manier klaar

Heb je zin om eens iets nieuws in de keuken uit te proberen en heb je de pastasoorten zoals macaroni, tagliatelle, fussili en andere varianten nu wel gezien? Dan zijn de gnocchi vaak de vergeten toppers. Dit soort aardappelpasta stukjes zijn geweldig snel klaar te maken en zorgen voor een feestje op je bord. Ze zien er ook nog eens prachtig uit, dus pas op dat je ogen niet groter blijken dan je maag! Op deze pagina lees je wat gnocchi is, hoe je een overheerlijke Italiaanse vega variant maakt en op welke manier je de gnocchi’s nog meer kunt eten.

Wat is gnocchi eigenlijk?

Gnocchi komt oorspronkelijk uit Italië en mag tot de pastasoorten gerekend worden. Het hoofdingrediënt zijn aardappelen gemengd met meel. Je kunt er gewoon een zakje van in de supermarkt kopen, maar je zou ze ook makkelijk en snel zelf kunnen maken. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Wist je dat je zelf ook gnocchi van zoete aardappel kunt maken? Dit geeft al helemaal een verrassende twist aan je standaard pastagerecht! Maak de gnocchi in een pan kokend water of de oven klaar en giet er een lekkere saus naar keuze overheen.

Het lekkerste recept voor een Italiaanse vega gnocchi

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor en vegetarische of zelfs vegan leefstijl, houd jij gewoon van een vleesje, maar sta je ervoor open om in ieder geval in je wekelijkse vleesconsumptie te minderen? Probeer dan vooral dit heerlijke Italiaanse vega gnocchi gerecht eens uit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn de gnocchi’s, een uit, parpika, cherry tomaten, groentebouillon, tomatensaus, courgette en champignons. Zorg ervoor dat je alles in kleine stukjes snijdt en in de pan aanfruit. De bouillon doe je bij de gebakken groente en dien je zo goed mogelijk in te laten trekken voordat je de tomatensaus erbij doet.

Verder doe je er een beetje oregano, tijm, basilicum en peper bij. Zorg ervoor dat je alles goed door elkaar roert en je de gnocchi niet te slap kookt. Tijd om de tafel te dekken en smullen maar.

Probeer deze variaties eens om er nog meer opties aan over te houden

Wist je dat je de gnocchi’s op verschillende manieren klaar kunt maken? De meeste mensen kiezen ervoor om de aardappelpasta even snel, zo’n 2 minuten in kokend water te laten borrelen. Anderen zweren erbij om er een ovengerecht van te maken, zodat de gnocchi een stuk knapperiger wordt. Hoe dan ook, je kunt er bijna iedere saus bij maken die je zelf lekker vindt. Je zou er bijvoorbeeld ook een bolognese variant van kunnen maken, door er gehakt en een saus van wortel en ui aan toe te voegen.

Verder doet een groene of rode pesto saus het ook erg goed in dit gerecht. Soms eten mensen het zelfs met goulash saus of pittige paprikasaus. Het is maar net wat je specialiteit is en waar je op dat moment trek in hebt. Gnocchi’s zijn overal voor in!