Met deze tips maak jij de lekkerste Philly Cheesesteak

Het is weekend en je hebt eigenlijk niet zoveel zin om te koken. Vaak heb je op je vrije dagen ook wat meer trek in vettige en makkelijke dingen. Anderzijds kan je zaterdag of zondag je cheatday zijn. De Philly Cheesesteak is hoe dan ook het beste idee als je snel een hele lekkere en een beetje een ondeugende maaltijd op tafel wil zetten. In deze blog lees je waar de Philly Cheesesteak oorsponkelijk vandaan komt, al kun je dat door de naam best makkelijk raden. Je leest welke ingrediënten je ervoor in huis dient te halen en daarna lees je hoe je dit gerecht op tafel kunt toveren.

Wat is de herkomst van de Philly Cheesesteak?

Zoals de naam al verklapt, komt de Philly Cheesesteak oorsponkelijk uit het Amerikaanse Philadelphia. De godfather van de lekkerste Philly Cheesesteaks is Pat Oliveiri. Hij ontwierp in 1930 al het eerste broodje en zijn techniek is sinds die tijd flink bekend geworden. Pat verkocht hotdogs, wat hem na een tijdje verveelde en ook niet echt een spannend menu voor zijn klanten creëerde. Op een dag kocht hij wat vlees bij de slager en gooide dit op de grilplaat waar normaal hotdogworstjes op lagen te garen.

De ribeye die hij had gekocht, sneed hij in dunne reepjes en hier bakte hij een paar uitjes bij. Een taxichauffeur vlak bij de kraam wilde het broodje steak meteen van hem kopen. Steeds meer mensen kregen lucht van de steakbroodjes van Pat. Op een dag besloot een medewerker van Pat kaas op zijn eigen steakbroodje toe te voegen. Dit was zo lekker, dat toen het Philly Cheesesteak broodje geboren was.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Wil jij je eigen Philly Cheesesteak maken? Dan las je wellicht al dat het qua ingrediënten niet zo spannend is. Zorg ervoor dat je heerlijk malse biefstukpuntjes, reepjes of een mooi stuk biefstuk of ander soort rundvlees in huis haalt, waar je kleine stukjes van kunt snijden. Verder heb je een ui en plakjes cheddar nodig. Het is mogelijk om de Philly Cheesesteak een beetje uit te breiden, dit kun je doen door augurken, sla, jalapeno’s of paprika toe te voegen. Eigenlijk kun je er alles bij gooien wat je zelf lekker vindt, want het gaat toch wel hemels smaken. De Philly Cheesesteak smaakt het lekkerst in een witte baguette.

Bereid het op deze manier en je zal gegarandeerd smullen

Eerst zorg je dat het rundvlees naar keuze een beetje op kamertemperatuur komt. Dit is je belangrijkste ingrediënt dus zorg ervoor dat je het wat liefde geeft. Hierna snijd je de ui in kleine stukjes of in ringen, net waar je voorkeur naar uitgaat. Snijd en bak de biefstukpuntjes zoals je ze lekker vindt, dus medium, doorbakken of rare. Gooi de uit erbij en leg er zoveel plakjes cheddar op als je wil, maar laat het goed smelten en met de ui en het vlees mengen. Voeg de extra toppings zoals paprika, augurk etc. toe en schuif alles in je witte vers afgebakken broodje. Eetsmakelijk!