Ontdek Malaga in het Spaanse Andalusië

De Spaanse provincie Andalusië heeft meer te bieden dan je denkt. Een aantal parels van Spaanse steden bevinden zich in dit gebied, denk hierbij aan Sevilla, Granada Ronda en Malaga. Malaga is een gezellige, niet al te drukke stad die je van alles en nog wat te bieden heeft. In deze blog staat Malaga centraal en kom je erachter wat de meest interessante bezienswaardigheden van deze stad zijn, waar je het lekkerste kunt eten en wat deze stad uniek maakt als het op de natuur, de stad en het strand aankomt.

De leukste bezienswaardigheden van Malaga

Malaga kent op zich een klein historisch centrum, maar is daarom niet minder mooi. Midden in de stad vind je de ruïnes van een oud Romeins theater terug. Dit kun je tegen een kleine vergoeding bezoeken. Boven de stad vind je het prachtige fort Alcazaba terug. Dit is een goede klim de heuvel op en van daaruit kun je de meest prachtige zonsondergangen spotten. Het fort is een museum en je kunt er ook archeologische vondsten in terugvinden. Verder kun je het kasteel Gibralfaro bezoeken. Dit kasteel staat symbool voor de stad en is ook in de vlag van Malaga verwerkt. De kathedraal is prachtig en groots, dus ook zeker een bezoekje waard. Wil je een keer één van de mooiste wandeltochten ter wereld maken? Dan vind je net buiten Malaga de wandeling: El Caminito Del Rey.

Waar kun je het lekkerste eten vinden?

Malaga is verdeeld in een aantal verschillende leuke buurten. Je hebt bijvoorbeeld Soho, het historische stadscentrum en de haven. Elke plek in de stad heeft weer een uniek arsenaal aan restaurants, koffietentjes en cafés te bieden. In de haven en bij het strand kun je heerlijke vis bestellen. In het historische centrum zitten een aantal gezellige typische tapas tentjes gevestigd maar kun je ook voor de Italiaanse en Argentijnse keuken terecht. Vlees kom je niet tekort en ben je vegetarisch? Dan zijn er tegenwoordig ook genoeg vega tentjes terug te vinden. In de ochtend haal je de lekkerste verse broodjes en zoete koekjes of gebakjes bij één van de vele kleine bakkertjes en blus je het af met een heerlijk kopje koffie.

In de namiddag, als men uit hun werk komt, is het tijd om een bar te bezoeken. Er zijn een aantal leuke wijn bars en speciaal biertentjes door heel de stad te vinden. Bijna ieder cafe en restaurant heeft een terras, waardoor er altijd wel een plekje in de middagzon te vinden is.

De beste balans tussen natuur, stad en het strand

Zoals je in deze blog al kon lezen, kun je in Malaga zowel voor historie, natuur, uitzichtpunten, heerlijk eten en drinken terecht. De stad ligt aan de ene kant in de bossen en heuvels en grenst aan de andere kant aan de zee. Hierdoor vind je er ook prachtige stranden terug. Hier kun je volleyballen, in de zon luieren en gezellig met vrienden of familie dineren. Deze stad is uniek, want Malaga has got it all!