De leukste doe het zelf kerstcadeaus voor een familielid met een huisdier

Kerst zit er alweer aan te komen en dit betekent dat je maar beter snel over de verschillende cadeaus kunt gaan nadenken. Wist je dat zelfgemaakte cadeaus het ieder jaar beter doen dan alle flitsende gadgets en designerkleding. Hoeveel tijd en moeite je in het zelfgemaakte cadeau steekt is niet van belang. Alleen het idee al dat je de moeite hebt genomen om iets met je eigen handen en creativiteit te maken, is voldoende. Deze keer kom je erachter wat je iemand kunt geven die meer dan verzot is op zijn huisdier. In deze blog lees je hoe je speelgoed of snacks voor het dier kunt maken, wat een snuffelmat is en waarom een fotocollage het beste idee ooit is.

Maak zelfgemaakt speelgoed of snacks voor het huisdier

Hoe leuk is het om een echte huisdier fan een cadeau te geven dat 1; voor zijn huisdier is en 2; zelf in elkaar geknutseld is door je! Je zou ervoor kunnen kiezen om een tennisbal te versieren, een gek kattenspeeltje te maken met veren of een ronddraaiend rad voor de hamster te maken. Hoe dan ook zal het idee in ieder geval voor een hartverwarmende reactie van je familielid zorgen. Wanneer je niet zo handig bent in het maken van dierenspeelgoed, kun je ook lekkere en bijzondere snacks voor de huisdieren maken of bakken. Kijk dan wel goed welke ingrediënten het huisdier wel of niet mag eten. Je wil natuurlijk geen vergiftiging met je eetbare kerstcadeau op je geweten hebben!

Zorg ervoor dat je een interessante snuffelmat voor de hond maakt

Is het familielid waar je een cadeau voor wil maken gek op zijn of haar hond? Dan is het een leuk idee om een snuffelmat in elkaar te flansen. Het mooie is dat dit heel makkelijk te maken is. Je hoeft namelijk alleen maar losse stukken stof aan elkaar te naaien, waar snoepjes of brokjes tussen verstopt kunnen worden. De snuffelmat zorgt ervoor dat de hond zijn hersenen moet gebruiken en mentaal dus uitgedaagd wordt. Dit is een mooie en diervriendelijke manier om het huisdier een uitlaatklep voor zijn/haar energie te bieden. Wedden dat de hond na het spelen met de snuffelmat een aantal uur onder zeil is?

Maak een mini collage van het familielid en het huisdier

Hoe leuk is het om een familielid een blijvend fotocadeau van zijn of haar huisdier te geven? Dit kun je doen door in ieder geval leuke of schattige foto’s van het familielid met het huisdier te maken of op te vragen. Vaak sturen de huisdierengekken ongevraagd toch al allerlei foto’s in de WhatsApp groepen door, waardoor je waarschijnlijk uit een grote collectie kunt kiezen. Dit is vooral handig als je een fotoboek of een prachtige wandcollage wil maken. Zorg dat de foto’s op goede kwaliteit fotopapier worden afgedrukt. Op die manier kan de gelukkige ontvanger en nog meer van genieten.

Dit is een cadeautje waar men in de toekomst ook nog veel emotionele waarde aan zal hechten, waardoor je er de plank echt niet mee mis kunt slaan.