Denk je aan wijn, dan denk je aan…

Wijn combineren met lekkere recepten

Waar denk jij aan bij wijn? Is het vooral aan de smaak, of vooral aan een bepaalde gelegenheid? Een gevoel of een moment? Er zijn op de wereld ontelbaar veel mensen die wijn drinken, en allemaal hebben zij daar zo hun eigen gedachten bij. Waar denk jij aan bij het woord wijn?

Alcohol… of toch niet?

Bij wijn denk je misschien aan alcohol. Logisch, want bij het bereiden van wijn komt er nu eenmaal alcohol vrij. Al zijn de meeste mensen dol op de smaak van wijn, ook de aanwezigheid van alcohol is zeker een reden waarom de drank zo populair is geworden. Als jij wijn ziet als een drankje wanneer je zin hebt in ‘een borrel’ is dat dus niet meer dan logisch.

Er komt echter ook steeds meer goede alcoholvrije wijn op de markt. Daar hebben we met zijn allen even aan moeten wennen, want anders is het wel. Door het weghalen van de alcohol komen in veel gevallen echter de smaken van de wijn minstens zo goed, en misschien zelfs wel beter tot zijn recht. Drink je wijn alleen voor de smaak, dan kan een alcoholvrije variant dus een prima keuze zijn. Dan kun je ook nog eens zoveel drinken als je maar wilt, zonder bang te zijn voor een kater de dag erna.

Frankrijk, Spanje en Italië

Denk je aan wijn, dan denk je ook aan de landen waar de wijn vandaan komt. Traditioneel drinken we in Nederland veel Franse wijn en zien we bij een goed glas de wijngaarden al voor ons. Ook Spaanse wijn kent echter veel liefhebbers en dus komt ook dat land steeds meer in onze gedachten op. En wat dacht je van Italië, Duitsland, Zuid-Afrika of de landen in Zuid-Amerika waar steeds meer wijn vandaan komt? Bij het drinken van een wijntje kunnen je smaakpapillen op wereldreis!

Een lekkere maaltijd

Denk je aan wijn, dan denk je ook aan lekker eten. Wijn en een goed diner gaan nu eenmaal prima samen, waarbij de wijn de maaltijd vaak extra lekker laat smaken en omgekeerd. Bovendien hoort het er een beetje bij, een glas wijn op tafel als je uitgebreid gaat dineren. Een logische associatie dus.

Een heerlijk zonnig terras

Ben jij een liefhebber van een koel glas witte wijn, dan zie je in gedachten het zonnige terras vast al voor je als je eraan denkt. Wijn doet je tenslotte niet alleen denken aan smaken, maar ook aan momenten en situaties. Bij witte wijn aan de zomer en een fijn terras denken is dus heel normaal!