Op deze manier maak je van een saaie vaas de meest moderne vaas

Heb je een aantal vazen in huis die qua vorm prachtig zijn, maar die je eigenlijk zat bent omdat je ze al zo lang hebt? Geen probleem, je kunt een vaas namelijk heel makkelijk een nieuwe en interessante look geven, zodat je bloemen weer prachtig uitkomen in huis. Hoe leuk en duurzaam is het om je vazen te recyclen, zodat je niet telkens nieuwe vazen blijft kopen als je de oude zat bent? Daarnaast brengen bloemen meer kleur en vrolijkheid in huis, dus dit draagt bij aan je woongeluk. In deze blog lees je hoe jij van een oude vaas een nieuwe eyecatcher in huis kunt maken.

Dit kun je doen als je vaas van glas gemaakt is

Wist je dat je een glazen vaas heel makkelijk kunt beschilderen? Zorg er eerst voor dat de vaas helemaal schoon is door hem met afwasmiddel schoon te boenen. Laat de vaas vervolgens drogen zonder een theedoek te gebruiken. Wanneer de vaas droog is kun je beginnen met het beschilderen. Kies een verf in een kleur die bij de rest van je interieur past. Wist je dat je tegenwoordig ook verf in een matte kleur kunt kopen? Dit zorgt ervoor dat de vaas net een wat meer unieke look krijgt. Ben je goed in schilderen? Probeer dan vormen of versiersels op de vaas te schilderen voor een kunstzinnig effect.

Verder zou je dun touw of een bol wol in je favoriete kleur kunnen kopen en dit om de vaas heen kunnen draaien. Dit geeft een heel leuk effect en past vooral in de huizen met een boho, Bali of Ibiza interieurstijl.

Voeg een 3D effect aan de vaas toe

Heb je toevallig een lijmpistol en kikkererwten, linzen of koffiebonen in huis? Plak deze dan op de vaas om er leuke bolletjes mee te maken. Je kunt de hele vaas ermee volhangen of kiezen voor bepaalde patronen. Wanneer alle uitstekels naar wens zijn, kun je ervoor kiezen om een gave kleur te gebruiken om het geheel af te maken. Kies voor goud, zilver, metaal, zwart of een andere kleur die je mooi vindt om er een hele unieke vaas van te maken die niet zomaar iedereen in huis heeft staan. Deze DIY is ook leuk om samen met je kinderen te doen.

Verder zou je een siliconen pistool kunnen komen om geweldige vormen in je vaas te maken. Net zoals bij het kikkererwten of koffiebonen model zorg je er eerst voor dat je bepaalde patronen met het siliconen pistool op de vaas maakt. Je zou er een geometrische, organische of andere kunstzinnige variatie van kunnen maken. Wanneer je tevreden bent, pak je de verf er weer bij en zorg je dat de vaas perfect geverfd wordt, zodat je het reliëf van de siliconen goed kunt zien. Verder zou je ook een mooi servet op de vaas kunnen plakken met witte lijm of decoupeer lijm. Kies een servet met de juiste afbeelding en maak dit vast aan de vaas.