Zet je hond in als Picasso en maak samen een prachtig schilderij

Ah, de hond is zeker wel de allerbeste vriend van de mens. Heb jij een kleine of grote draak in huis rondlopen en zou je het leuk vinden om eens een ander soort activiteit met je hond te doen? Dan is het een goed idee om samen een leuk schilderij te gaan maken. Hoe doe je dat dan? Nou, daar lees je alles over in deze blog. Allereerst lees je welke spullen je nodig hebt om hier een succes van te maken. Daarna kom je erachter wat de bedoeling precies is en als laatste krijg je tips waar je het prachtige kunstwerk kunt ophangen.

Wat heb je allemaal nodig voor je aan de slag kunt?

Voordat je samen met je hond aan een middagje schilderen begint, is het goed om te weten dat deze activiteit echt niet lang gaat duren. Allereerst is het belangrijk dat je een leeg schilderdoek in huis hebt en dat je de gewenste verfkleuren bij een hobby winkeltje ophaalt. Kies voor vrolijke kleuren of juist voor jullie lievelingskleuren. Hierna heb je uiteraard je trouwe viervoeter nodig waar je de DIY-activiteit mee kunt doen. Als laatste mag je ook zeker niet de pindakaas en een plastic hoes vergeten. Wow, dat is een grappige wending… Hieronder lees je wat je met de pindakaas kunt bereiken!

Stappenplan voor het leukste en mooiste schilderij

Nu je alle benodigdheden in huis hebt, is het tijd om tot actie over te gaan. Kies de kleuren die je alvast zigzaggend op het lege schilderdoek spuit. Zorg ervoor dat je niet te veel verf gebruikt. Je mag best een beetje zuinig zijn, want het eindresultaat werkt ook heel goed met iets minder verf. Hierna smeer je een heleboel pindakaas op een plastic ondergrondje wat je over het verfdoek kunt schuiven. Zorg ervoor dat het dik genoeg is, zodat de verf nooit met je hond in aanraking kan komen. Nu is het tijd om je hond erbij te roepen.

Laat de hond de pindakaas van het schilderdoek likken en bekijk na een tijdje een prachtig eindresultaat als je het plastic beschermlaagje verwijdert. Het zal een hele brei aan kleur en vormen zijn, waardoor het op een echt kunstwerk lijkt.

Waar hang jij dit kunststuk op?

Het leuke aan een zelfgemaakt schilderij is dat er altijd een grappig verhaal aan vast zal zitten. Daarnaast is dit het ideale aandenken aan je huisdier, mocht hij/zij op een dag komen te overlijden. Doordat je zelf kunt uitkiezen hoe groot je het schilderdoek wil hebben, kun je van tevoren alvast bedenken waar je het kunstwerk op wil hangen. Wanneer je een bepaalde kleur in je interieur terug laat komen, is het een goed idee om die kleur verf te kopen, zodat het schilderij moeiteloos bij de rest van je meubels en stijl past. Een leuke plek is bijvoorbeeld op een muur in de keuken, in de woonkamer, je slaapkamer en zelfs op het toilet om de boel een beetje op te vrolijken. Wat lijkt jou de beste plek voor jullie prachtige kunstwerk?