Deze recepten zet je tijdens de feestdagen in een handomdraai op tafel

Kerst is de geweldigste tijd van het jaar, zeker als je van feest, lekker eten en tijd met je familie en vrienden doorbrengen houdt. De kerstperiode brengt licht, warmte, gezelligheid en vreugde in de donkere maanden van het jaar. Om het feest compleet te maken, is het een leuk idee om voor een groepje mensen te gaan koken. Ben je geen sterren chef maar wil je toch iets lekkers, makkelijks en leuks op tafel zetten voor je gasten? Dan komen de tips uit deze blog zeker van pas. Je leest onder andere wat de makkelijkste voorgerechten zijn, hoe je in een handomdraai een geweldig hoofdgerecht op tafel zet en krijg je inspiratie om voor een bepaald thema voor je kerstdiner te kiezen.

Dit is het makkelijkste voorgerecht

Wil je een snel maar superlekker voorgerecht in elkaar flansen? Kies dan voor rosbief pesto rolletjes. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een paar plakken rosbief, groene pesto spread, rucola, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes en vlokjes Parmezaanse kaas. Je smeert de pesto spread op de rosbief, legt er rucola en een zongedroogd tomaatje op en rolt het dicht. Op de bovenkant doe je wat Parmezaanse kaas en een paar pijnboompitjes. Je kunt er een prikkertje in steken om alles bij elkaar te houden. Dit voorgerecht kun je gewoon koud serveren.

Welk hoofdgerecht zorgt ervoor dat je geen uren in de keuken hoeft door te brengen?

Tijdens de feestdagen wil je tot rust komen, van je tijd samen met je familie en vrienden genieten en zo min mogelijk stress ervaren. Zelfs als jij het diner verzorgd, hoeft dit niet voor stress te zorgen. Er zijn namelijk genoeg snelle, simpele maar overheerlijke gerechten op tafel te zetten. Wat dacht je van een varkenshaasje in champignon roomsaus, een biefstukje met peperroomsaus of gevulde pompoen uit de oven. Verder doet een groente ratatouille het ook erg goed. Dit ziet er door alle kleuren van de verschillende groenten die je gebruikt ook nog eens heel feestelijk uit.

Ga deze kerst voor een heerlijk menu met een bijpassend thema

Hoe leuk is het om dit jaar met kerst voor een thema diner te kiezen? Wanneer je een themafeest organiseert, kun je van je gasten vragen of zij zich qua dresscode een beetje aan het thema willen houden. Op die manier creëer je een magische sfeer en zal iedereen een kerst hebben om nooit meer te vergeten. Als je een thema wil kiezen, kun je vaak uit je familie of vriendengroep al een hoop inspiratie halen. Wat is hetgeen dat jullie met elkaar verbindt? Hebben jullie bepaalde hobby’s, gaan jullie naar feestjes, is er een favoriet vakantieland of hebben jullie samen eens een reis gemaakt? Kies dan vooral voor thema’s die hierbij passen.

De aankleding en het menu voor je thema kun je daar dan geheel op aanpassen. Wat dacht je van een geheel diner in de stijl van de Italiaanse, Mexicaanse, Aziatische of Franse keuken? Verder zou je een magisch, speels of stoer thema kunnen kiezen. Laat je creativiteit de vrije loop.