Welke leuke activiteiten kun je doen als het buiten regent?

Aangezien je in Nederland woont, is regen niets nieuws meer voor je. Helaas leven wij met z’n allen in een mega regenachtig land. Hoewel je niet echt vrolijk wordt van regen, is er wel een manier om alles uit een regenachtige dag te halen. Er zijn namelijk genoeg leuke DIY-projecten te verzinnen als het buiten regent. Zo hoeven je regenachtige vrije dagen of uren niet verpest te worden en kun je alsnog iets leuks doen samen met je huisgenoten, gezin of vrienden. Op deze pagina lees je alles over je eigen bord- of kaartspellen maken, fotoboeken beplakken en

Pak de leukste spellen en puzzels uit de kast, of maak je eigen bordspel

Wanneer het buiten regent gaat er niets boven een gezellige middag met het hele gezin. Om de tijd te doden, kunnen jullie ervoor kiezen om bordspellen of puzzels te maken. Wist je dat het makkelijker is dan je zelf denkt om een eigen bord- of kaartspel te bedenken en te maken? Het enige dat je nodig hebt is je fantasie, een aantal regels, papier of karton en een plastificeer machine. Jullie zouden bijvoorbeeld memorie kunnen maken van leuke foto’s van jullie vakanties. Een ander leuk spel is om te bedenken welke uitspraken bij bepaalde personen passen, zodat je dit met z’n allen kunt raden.

Hoe leuk is het om eigen materiaal te maken voor een bord- of kaartspel? Het kost in het begin veel tijd en moeite, maar jullie kunnen nog jaren van het spel genieten en plezier met elkaar beleven.

Met deze tips maak je de leukste fotoboeken van al jouw herinneringen

Het is niet echt meer van deze tijd, maar je kunt er hele middagen of avonden plezier mee hebben. Het beplakken van je fotoalbum is helemaal terug van weggeweest. Het belangrijkste is dat je in ieder geval wat herinneringen of foto’s hebt die je in het fotoboek kunt plakken. Bewaar bijvoorbeeld kaartjes voor een musical, gaaf concert, gezellig festival en nog veel meer. Dit is ook erg goed materiaal om in je fotoboek te plakken. Wanneer je aardig wat foto’s en plakbare spullen hebt verzameld, kun je aan het plakboek beginnen. Je kunt het geheel wat gezelliger maken door er met gekleurde stiften bij te schrijven en tekeningen te maken. Terwijl je het plakboek maakt, heb je al de grootste lol om aan de herinneringen terug te denken!

Ga langs bij de kringloopwinkel om gave pareltjes te scoren

Een andere leuke overdekte activiteit is langsgaan bij de plaatselijke kringloop. Je kunt vaak leuke dingen voor in je interieur scoren bij de kringloopwinkel. Deze spulletjes kun je opleuken, stijlen en soms zelfs doorverkopen via social media. Dit is een hele leuke bezigheid en zorgt er bovendien voor dat je lekker creatief bezig kunt zijn. Hoe gaaf is het om een kapotte of vervaagde kaarsenkandelaar helemaal op te knappen en weer tot leven te zien komen? Weet jij al wat voor interieur hebben dingetjes je bij de kringloop gaat zoeken?