De lekkerste vegetarische groentecurry zet je in een handomdraai op tafel

Heb je trek en wil je eens een lekkere exotische curry maken, boordevol groente? Dan is de vega curry met kerrie saus zeker iets wat je eens zou moeten proeven. Dit gerecht kan je zo pittig maken als je zelf wil, of juist niet zodat de kids ook mee kunnen eten. Heb je een keer een gezellig etentje met de familie, komen er vrienden of collega’s over de vloer? Dan kun je ze verrassen met een kruidige maar redelijk gezonde curry variant, waar zij hun vingers bij af zullen likken. Daarnaast krijg je met dit gerecht ook de nodige portie groente binnen. In deze blog lees je meer over waar curry vandaan komt, wat de ingrediënten voor de vega kerrie curry zijn en op welke manier je dit gerecht het beste kunt klaarmaken.

Wat is de oorsprong van kerrie curry?

Kerrie is afgeleid van het Indiase woord kari, wat saus betekent. Er bestaat discussie over waar curry oorspronkelijk vandaan komt, want zowel in India als in Indonesië en Thailand wordt veel curry gegeten. Je hebt het in allerlei combinaties en varianten, van licht pittig, tot zoet of erg pittig. De ene curry bestaat weer uit een andere kruidencombinatie dan de ander, waardoor je altijd makkelijk kunt variëren. Om de lekkerste curry te kunnen maken, heb je goede kwaliteit curry paste nodig.

De paste bestaat uit alle ingrediënten voor de curry, die vermalen zijn tot een zachte pasta. Het is een kunst om niet één smaak te laten overheersen, de beste curry’s smaken namelijk naar een mengelmoes van alle kruiden die ervoor zijn gebruikt.

Welke ingrediënten gaan er door de vegetarische groentecurry?

Zorg ervoor dat je een boodschappenlijstje maakt voor je naar de winkel gaat, want je kunt zoveel verschillende groente in deze vegetarische curry doen, dat je er geheid eentje gaat vergeten. Zorg er eerst voor dat je rijst koopt die je lekker vindt, het maakt niet uit of het zilvervliesrijst, volkoren rijst, Quinoa of iets anders is. Deze curry smaakt heerlijk met elke rijstsoort. Daarna zet je een potje kerrie curry op je lijstje, dit mag ook een paste zijn. Als je wil kun je ook kokosolie toevoegen, dat hoeft niet. Daarna kies je alle groenten die je lekker vindt. Denk aan courgette, ui, champignon, boontjes, mais, paprika, aubergine en nog veel meer.

Hoe maak je de vega groente curry klaar?

Wanneer je alle ingrediënten hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. Snijd alle groente en laat ondertussen water voor de rijst koken. Kook de rijst gaar en bak de groenten in de wok. Hierna kun je de currypaste of saus aan de groente toevoegen. Als je dat lekker vindt doe je ook de kokosolie erbij. Hierna giet je de rijst af en doe je alles bij elkaar in de wok. Schud alles goed door elkaar en geniet alvast van de heerlijke geuren die vrijkomen. Schep de curry op in diepe borden, serveer er wat kroepoek bij en iedereen kan aan tafel.