Maak kennis met de digital nomads lifestyle

De jongere generatie vindt het steeds belangrijker om meer van de wereld te zien en rond te reizen. Hoeveel mensen kiezen er na het afronden van hun middelbare school of een studie voor om eerst een aantal maanden te gaan reizen? Wist je dat je in plaats van een aantal maanden rondreizen, je er ook een aantal jaar van kunt maken? Wanneer je als digital nomad werkt, kun je namelijk geld verdienen terwijl je rondreist, waardoor je niet leeft van je spaargeld en je elke maand een fijn inkomen voor jezelf verzorgd. In deze blog lees je wat een digital nomad is, welke voordelen eraan vastzitten en hoe je deze lifestyle kunt aannemen.

Wat is een digital nomad

Een digital nomad is een persoon die niet aan een bepaald land of een bepaalde plek gebonden is als het op werken aankomt. Als digital nomad werk je locatie onafhankelijk, waardoor je ook vanuit het buitenland geld kunt verdienen. Zo lang je een goede internetverbinding en voldoende opdrachtgevers hebt, kun je het net zo lang uithouden in het buitenland als je zelf fijn vindt. Dit is vooral geweldig als je meer van de wereld wil zien, maar je tegelijkertijd maandelijks een mooi inkomen voor jezelf wil genereren.

Welke voordelen zitten eraan verbonden

Wanneer je besluit om als digital nomad aan de slag te gaan, is het grootste voordeel dat je kunt werken vanuit welk land of welke plek ter wereld je maar wil. Je hebt dus veel meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. Daarnaast leer je meer culturen, mensen en andere ondernemers kennen terwijl je op reis bent en werkt. Dit zorgt er vaak voor dat je inspiratie krijgt voor je onlinewerkzaamheden. Loop je vast tijdens het schrijven van een boek of kun je geen nieuwe invalshoek voor een onlineadvertentie vinden? Ga er een paar uur op uit en kijk dan eens met hoeveel nieuwe ideeën je thuiskomt. Verder kan leven als een digital nomad je helpen om je productiviteit te verbeteren. Wist je dat mensen meer in een paar uur tijd kunnen dan ze vaak denken. Wanneer je de ochtenden reserveert voor werk en je met duidelijke to-do lijsten werkt, helpt het om jezelf na het afronden van je werk te belonen. Plan een activiteit in de middag in, zodat je wel moet zorgen dat je werk om een bepaalde tijd af moet zijn. Kijk maar eens hoeveel je in de helft van je werkdag kunt doen! Je zal er versteld van staan.

Hoe zorg je ervoor dat je als een digital nomad kunt leven?

Allereerst heb je werk nodig wat locatieonafhankelijk is. Als je rond wil reizen en tegelijkertijd een inkomen voor jezelf wenst te genereren, kun je het beste voor een onlinebaan of freelanceactiviteiten kiezen. Start bijvoorbeeld je eigen onlineonderneming op. Wanneer je via het internet geld verdient, is het enige wat je nodig hebt een goede wifi en telefoonverbinding. Dan maakt het niet uit of je vanuit Thailand, Australië of Amerika werkt. Wanneer je geld verdient, kun je extra genieten in het land waar je op dat moment verblijft. Daarnaast kun je blijven sparen als je op reis geld blijft verdienen, dus dat is ook mooi meegenomen.