Dit zijn de lekkerste en snelste vega recepten

Wil je vaker vegetarisch koken, of ben je helemaal overgestapt op een vegetarische leefstijl? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om van lekkere en makkelijk te bereiden recepten op de hoogte te zijn. Vegetarisch koken is leuk, kun je vaak met hele verse ingrediënten doen en doe je zo uitgebreid als je zelf wil. Wanneer je haast hebt door werk, sport, gezellige plannen met vrienden of familie, wil je natuurlijk vooral snel iets lekkers op tafel kunnen toveren. Om je creativiteit te prikkelen, kun je op deze pagina de lekkerste en snelste vega recepten teruglezen.

Ga voor een moderne versie van stamppot, ja zelfs in de zomer

Het maakt niet uit welk seizoen het tegenwoordig is, want stamppot hoeft helemaal geen winters maaltje meer te zijn. Wanneer je vegetarisch kookt, kun jij je heerlijk uitleven op de lekkerste stamppotten met verse ingrediënten. Een hele goede optie is de zoete aardappelstamppot met pijnboompitten, andijvie en cottage cheese. Een andere variant op de stamppot is de Italiaanse versie met aardappels, pesto, zongedroogde tomaten en rucola. Het leuke aan stamppot is dat het er niet uit hoeft te zien alsof je in een restaurant eet. Je smashed de aardappels plat, gooit er je verse ingrediënten doorheen naar smaak en roert alles eens lekker door elkaar. Makkelijker en sneller kan bijna niet.

De lekkerste één-pans pasta’s van dit moment

Heb je een blender staan of gebruik je weleens een staafmixer? Dan kun jij in een handomdraai je eigen verse pastasaus maken. Snijd de groente die je het lekkerste vindt klein, gooi het met z’n allen in de blender of haal de staafmixer er overheen en je saus is ready om over de pasta uitgesmeerd te worden. Een verrassende pastasaus is de romige avocadopesto die je makkelijk en snel zelf kunt maken. Doe er nog wat losse en koude cherry tomaten en rucola overheen voordat je het opdient en je bord ziet er meteen heel feestelijk uit. Verder kun je tomaten, cherry tomaten, broccoli, kaas en nog veel meer met elkaar mixen tot een gladde en voedzame saus. Eet smakelijk!

Dit zijn snelle deeghapjes om je honger te stillen

Wil je iets met deeg maken, kies dan voor het maken van een verse pizza. Je kunt het pizzadeeg kant en klaar in de supermarkt kopen, waardoor je hier al geen tijd en moeite in hoeft te steken. Smeer wat tomatensaus over het deeg en beleg het met je favoriete kaas en groente. Hierna kan het direct de oven in en verse pizza’s hebben echt maar 4 minuten nodig om te garen. Een ander lekker recept is een wrap met halloumi en avocado. Beleg de wrap met een dikke laag avocadospread. De halloumi maakt de smaaksensatie compleet. Je kunt er ook nog wat yoghurtsaus of crème fraiche overheen doen voor de extra smaak.

Houd je van brood? Dan kun je ervoor kiezen om een eigen vega burger te maken. Bak je vega burger, doe lekker wat saus op je broodje en top het af met sla, tomaten en komkommer. Dit is ook snel in elkaar te zetten.