Verwen jezelf met deze wellness-tips voor thuis

Verwen jezelf met deze wellness-tips voor thuis

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed te zorgen voor onze mentale en fysieke gezondheid. In de dagelijkse hectiek en zeker in de lastige tijd die we momenteel doormaken, is het erg belangrijk om af en toe eens een lekker momentje voor jezelf te nemen. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je optimaal tot rust kunt komen en je jezelf weer helemaal op kunt laden. Zo voel je je weer als herboren en ben je klaar om er tegenaan te gaan!

Creëer je eigen mini-spa

Bij wellness denk je al gauw aan een spa resort of wellness center, maar wist je dat je de spa-ervaring heel eenvoudig thuis kunt creëren? Zo zijn jacuzzi’s op dit moment razend populair. Wist je bovendien dat een jacuzzi tegenwoordig helemaal niet meer zo duur is als je misschien denkt? Tegenwoordig zijn er verschillende goede opblaasbare spa’s en jacuzzi’s op de markt die al voor een paar honderd euro verkrijgbaar zijn, zoals deze lekkere hottub bij Fonteyn Spa’s. Met het oog op het voorjaar kun je deze bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon plaatsen. Zo creëer je je eigen mini-spa en breng je je avondje ‘me-time’ naar een heel ander niveau! 

Om de spa-ervaring compleet te maken is het belangrijk om stil te staan bij de details. Zorg bijvoorbeeld voor lekkere scrubs om je huid te reinigen, heerlijke aroma’s en kaarsjes om helemaal zen te worden.

Ontspannen én inspannen

Wellness staat voor de menselijke zoektocht naar balans tussen lichaam en geest. Daarbij denken we al snel aan ontspannen, maar je kunt deze balans ook prima vinden aan de hand van inspanning. Inspanning kan immers ook weer leiden tot ontspanning. Het gaat er bij wellness dus vooral om dat je bewust de keuze maakt voor hetgeen dat je fijn vindt en dat goed voor je is en dat kan heel breed zijn! 

Je kunt er dus voor kiezen om lekker in bad te gaan, maar ook om een stukje te gaan wandelen, een yogales te volgen of om een muziekje op te zetten en om lekker op de bank tot rust te komen. Het draait om hetgeen waar jij je goed bij voelt!

Wil je meer weten over wellness of ben je enthousiast geworden en ben je op zoek naar een jacuzzi voor bij jou thuis? Kijk dan eens naar het uitgebreide aanbod op www.fonteynspas.com.