Summerbody in 2021? Volg deze praktische tips!

Summerbody in 2021

‘Summerbodies are made in the winter’ is een gezegde dat vaak wordt aangehaald. 

Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar ondanks het feit dat de lente inmiddels al van start is gegaan, is het nog niet per se te laat om er in de zomer van 2021 op je best uit te zien. Ben je benieuwd wat je moet doen om dit voor elkaar te krijgen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geef ik je een aantal belangrijke tips!

Kom in beweging

De sportscholen mogen op het moment van schrijven dan nog wel dicht zijn: dit is natuurlijk geen excuus om niet te sporten! Je kunt thuis bijvoorbeeld ook prima fit worden. De juiste fitnessapparatuur is daarvoor natuurlijk onmisbaar. Om zo efficiënt mogelijk te werken aan je summerbody, is het belangrijk om je te focussen op een mix van zowel kracht- als cardiotraining. Simpel gezegd verbruiken meer spieren namelijk meer energie, waardoor je eerder afvalt. Met een flinke workout op de crosstrainer of hometrainer werk je je vervolgens in het zweet en verbrand je de ene calorie naar de andere!

Op zoek naar goede fitnessapparatuur voor jouw home workout, zoals een krachtstation of een goede hometrainer? Kijk dan eens op de website van Tunturi.

Let op je voeding

Met alleen bewegen kom je er niet. Naast voldoende beweging is het daarom van groot belang om goed op je voeding te letten. Om snel zo efficiënt en effectief mogelijk af te vallen, is het van belang om een doel en een plan op te stellen en je caloriebehoefte te bepalen. Hiervoor kun je gebruikmaken van verschillende apps en tools waarbij onder andere rekening wordt gehouden met je leeftijd, je gewicht, je streefgewicht en de lichaamsbeweging die je normaalgesproken krijgt. 

Goed op je voeding letten betekent overigens heus niet dat je helemaal niks ongezonds meer mag eten. Zo houden veel mensen een ‘cheatday’ aan. Het is natuurlijk niet de bedoeling om tijdens je cheatday helemaal los te gaan, want voor je het weet zijn alle bloed, zweet en tranen van de dagen ervoor voor niks geweest. Het belangrijkste is om je bewust te worden van wat je eet en om met mate te eten.

Wees consistent

Consistency is key. Probeer je daarom zo goed mogelijk aan je plan te houden. Er zullen heus zware dagen tussen zitten en zeker in het begin zal het een onmogelijke opgave lijken, maar als je doorzet zul je merken dat je stapje voor stapje vooruitgang boekt! 

Op zoek naar meer inspiratie of de juiste fitnessapparatuur voor bij jou thuis? Op deze website vind je wat je zoekt.