Langzaam maar zeker laten we de winter achter ons kruipen we dichter naar het voorjaar. Kijk je net als ik al reikhalzend uit naar de zomer en kun je ook niet wachten om die barbecue weer aan te slingeren? In dit artikel geef ik je vijf handige tips waarmee je iedere barbecue tot een groot succes maakt!
De juiste barbecue
Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met de juiste barbecue. Zoals je misschien weet, zijn er veel verschillende soorten barbecues en iedere barbecue heeft zijn pluspunten. Zo is de traditionele houtskoolbarbecue nog ongekend populair door de kenmerkende, rookachtige smaak die het meegeeft aan vlees en vis. De laatste jaren zien we dat vooral de gasbarbecue erg in opkomst is. Niet gek, want deze variant kent een hoop voordelen. Zo is de gasbarbecue snel op temperatuur en kun je de temperatuur van een gasbarbecue (zoals deze gasbarbecue bij Fonteyn) erg eenvoudig reguleren. Hierdoor kan je stukje vlees of vis haast niet meer mislukken!
Een goede voorbereiding
Naast een goede barbecue, is een goede voorbereiding natuurlijk ook van belang. Vlees moet natuurlijk koel bewaard worden, maar het is verstandig om het vlees een paar uur van tevoren al uit de koelkast of de diepvries te halen. Zo komt het op kamertemperatuur en worden dikke stukken vlees tijdens het barbecueën eerder gaar.
Bewaar vlees en vis binnen
We barbecueën natuurlijk vooral wanneer het buiten mooi en warm weer is. Vlees en vis kunnen echter bederven als ze te lang in de zon liggen. Houd vlees en vis daarom zoveel mogelijk binnen als het buiten warm is. Zo blijft het vlees goed en voorkom je dat jij of één van je gasten ziek wordt.
Geef vlees en vis de tijd en de ruimte
Geef vlees en vis de tijd en de ruimte om goed en gelijkmatig gaar te worden. Zorg ervoor dat de temperatuur niet té hoog is (en voorkom steekvlammen) en leg de barbecue niet te vol. Bovendien moet je alles zelf in de gaten houden. Omdat verschillende soorten vlees en vis andere gaartijden hebben, is het dus slim om niet te veel tegelijk te bakken. Keer vlees en vis tenslotte ook niet té snel om, maar geeft het even de tijd. Rauw vlees of vis blijft namelijk vaak aan het rooster plakken.
Ben je op zoek naar meer tips, inspiratie of wil je meer weten over barbecues? Kijk dan eens op de website van Fonteyn.
Hoi!! Mijn naam is Esmee
Ik ben gek op eten, reizen en nog meer eten! Ik ben getrouwd met de man van mijn dromen en heb een dochtertje van 5 jaar die bij mij iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht tovert.