Op zoek naar een avontuurlijke en sportieve vakantie? Ga op trektocht!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op een avontuurlijke vakantie te gaan en dichterbij de natuur te komen. En op welke manier kan dat nu beter dan tijdens uitdagende hikes? Wandelingen in prachtige natuurgebieden worden steeds populairder en meer mensen vinden het idee van een lange wandeling, van berghut naar berghut geweldig klinken. Het mooie aan een wandelvakantie is, dat je ervoor in veel Europese landen terecht kunt. In deze blog krijg je tips waar je de mooiste hikes kunt maken en wat je nodig hebt om je wandelvakantie tot een daverend succes te maken.

Dit zijn de mooiste hikes in heel Europa

Ben je op zoek naar de meest ongerepte en geweldige natuur tijdens je wandeltocht? Dan kun je zeker in Slovenië terecht. Dit land is niet mega populair onder de Europeanen, maar het biedt geweldige wandelingen en natuur aan. Nationaal Park Triglav is zeker een bezoekje waard en biedt je prachtige wandelingen en je kunt er zelfs een bergmeer bezoeken. Onderweg kom je langs de mooiste watervallen en de mooiste beboste gebieden.
Een andere bestemming die nog niet echt ontdekt is door toerisme is het Durmitor National Park in Montenegro. Hier vind je onder andere gletsjermeren en diepe dalen terug. De natuur is er ongerept en je kijkt op de hoogste berg zelfs helemaal over de zee uit. Verder kom je onderweg veel verschillende planten, bomen, bloemen en dieren tegen.

Zorg dat je de juiste uitrusting bij je hebt

Wanneer je gaat wandelen dien je in ieder geval de juiste kleding aan te hebben. Verder heb je goede bergschoenen nodig en is het belangrijk dat je voldoende water en voedsel meeneemt. Wandelstokken kunnen je helpen om makkelijker de berg op en af te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je verschillende lagen kleding aantrekt, want de temperaturen kunnen tijdens één wandeling sterk van elkaar verschillen. Dan is het wel zo fijn als je een kledingstuk uit of juist weer aan kunt trekken.

Kies je voor een winterse of liever een zomerse wandelvakantie?

Ben je meer een winter- of zomerliefhebber? Dan kun je zowel in de winter als de zomer de mooiste wandeltochten maken. In de winter is een wandelvakantie net een stukje uitdagender, omdat je in de bergen vaak met sneeuw en kou te maken krijgt. Maar dit laat een doorgewinterde avonturier natuurlijk de pret niet bederven. In Oostenrijk bijvoorbeeld kun je van berghut naar berghut wandelen, waarna je een heerlijke maaltijd bij het haardvuur kunt eten. Dat is toch een ideale afsluiter van je dagje ploeteren in de sneeuw?

Geen nood, want in de zomer is er ook genoeg te zien onderweg. Geniet van de natuur, want alles om je heen zal groen zijn en in bloei staan. Dit brengt sfeer en de meest prachtige uitzichten tijdens de wandelingen die je maakt. In de zomer kun je sneller voor een meer uitdagendere wandeling kiezen, omdat de weersomstandigheden daar op dat moment perfect voor zijn. Houd wel altijd regen of onweersbuien in de bergen in de gaten, want dat kan toch wel gevaarlijke situaties opleveren en dat wil je juist uit de weg gaan.