Inspiratie voor een geweldige reis door Mexico

Ben je van plan om voor het eerst naar Mexico af te reizen en wil je weten welke plekken de moeite waard zijn om in ieder geval te bezoeken? Dan lees je in deze blog alvast wat de hoogtepunten en veilige plekken zijn voor toeristen. Vroeger was het niet mogelijk om bepaalde delen van Mexico te bezoeken, doordat er overal drugsbendes actief zijn/waren. Tegenwoordig is het veiliger om bepaalde plaatsen te bezoeken voor toeristen, aangezien het land er alles aan doet om toerisme aan te trekken en geld via deze branche te verdienen. Lees snel verder waar je heen kunt in Mexico en op welke manier jij je rondreis door dit prachtige land kunt samenstellen.

Wat wil je van tevoren weten voordat je naar Mexico afreist?

Wanneer je naar Mexico op vakantie gaat, kun je het beste naar de regio’s Yucatan en Quintana Roo afreizen. Dit zijn de meest veilige regio’s, waar je van de mooie natuur, de stranden, de gezellige cultuur en het heerlijke eten kunt genieten. In Yucatan alleen al leven meer dan 550 verschillende tropische vogelsoorten, die je van dichtbij kunt bekijken. Ga je ergens een drankje doen en een hapje eten, dan is het in Mexico gebruikelijk om tussen de 10% en 15% fooi te geven. Sommige restaurants rekenen de fooi op de bon, anderen doen dit niet. Houd daarom altijd de bon in de gaten, om te kijken wat je precies betaald. Het is overigens niet verplicht om een fooi te geven, maar de Mexicanen waarderen dit zeker!

Een ding waar je rekening mee dient te houden is dat er zo nu en dan veel zeewier op het strand kan aanspoelen. Door de klimaatverandering hebben de stranden hier een groot probleem mee. Wanneer dit gebeurt, doen de locals er alles aan om het zeewier zo snel mogelijk op te ruimen. Het gaat namelijk stinken in de zon en het bedekt het hele strand waardoor je bijna geen wit zand meer ziet verschijnen.

Zorg dat je bepaalde plekken niet overslaat tijdens je reis

Isla Mujeres is een leuke plek waar je de reis door Mexico kunt beginnen. Dit eiland kent de witste stranden en de meest blauwe zee. Wil je meer over de mystieke kant van Mexico leren? Dan kun je Mayastad Uxmal bezoeken. Het is heel interessant om je in de Mayacultuur onder te dompelen, dus dan is dit wel de plek om naartoe te gaan.

Neem vooral de Cenotes mee in je bezoek aan Mexico

Het meest adembenemende natuurfenomeen in Mexico is de cenote. Dit is eigenlijk een ondergrondse watergrot, waar je heerlijk in kunt zwemmen en relaxen. Mexico kent ruim 3000 verschillende cenotes. Je kunt er dus verschillende bezoeken als je hier op vakantie bent. De cenote wordt door de Mexicanen al eeuwenlang gezien als een heilige plek. Vroeger werden hier zelfs menselijke offers gebracht om de goden tevreden te houden. Dit gebeurt vandaag de dag uiteraard niet meer. De centotes zijn allemaal uniek, even betoverend en zeker een bezoekje waard. Je kunt online terugvinden welke cenotes het mooiste zijn.