Kan je niet kiezen welke bestemming tijdens je volgende reis centraal staat?

Dan kies je er toch gewoon meerdere uit? Hoe gaaf is het om in één keer meerdere landen of steden aan te doen in Europa? Dit kun je voor jezelf regelen door voor een roadtrip door Europa te kiezen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een auto of camper, zodat je in één keer meerdere landen en plekken kunt bezoeken. Er gaat niets boven het comfort van reizen met je eigen auto of camper. Je kunt zoveel spulletjes meenemen als dat er in de auto past en al zingend, spelletjes spelend en reizend kom je op je volgende bestemming aan. In deze blog lees je meer over een route voor jouw ideale roadtrip, die zo’n beetje door heel Europa loopt.

Begin in Berlijn, Praag en Wenen

Wanneer je een roadtrip door Europa wil maken en je zoveel mogelijk landen in één reis wil aandoen, kun je het beste in Duitsland beginnen. Berlijn is een geweldige stad, waar je goedkoop kunt slapen, eten en feesten. Verder heeft het geweldige architectuur om te bekijken. De geschiedenis is iets minder mooi qua verhaal, maar toch zeker het onderzoeken waard. Verder is Berlijn best industrieel en ook een kunstenaarsplek, waar je veel creatieve mensen kunt ontmoeten. Vanuit Berlijn kun je in één keer doorrijden naar Praag. Deze stad beschikt ook over de mooiste architectuur. Verder kun je er streetart vinden en zijn de klassieke highlights zeker de moeite waard.

Na Praag staat Wenen op de planning. Wenen wordt vaak onderschat, maar is een geweldig leuke stad om een paar dagen in rond te lopen. Wenen is hipper dan je denkt en kent veel leuke hotspots en geweldige cafés. Verder kun je er in de zomer heerlijk rondfietsen en zijn de kerstmarkten in de winter zeker aan te raden.

Hierna rijd je door naar Ljubljana, Venetië en de Côte d’Azur

Ljubljana ligt in Slovenië en is ook zeker een bezoekje waard. Wanneer je hier rondkijkt, kun je op betaalbare campings overnachten. In Slovenië is glamping een ding en kun je zelfs een luxe tent met hottub huren. Hierna is Venetië aan de beurt. Hier kijk jij je ogen uit en kun je heerlijk rondstruinen, de architectuur bekijken, op de bootjes meevaren en heerlijk eten. Vanuit Venetië rijdt je door naar de Cote d’Azur. Wist je dat ze daar roze stranden hebben? Hier geniet je van het lekkere weer, mooie steden als Cannes, Nice en Saint Tropez.

Eindig via Barcelona en Étretat weer in Nederland

Om in het lekkere weer rond te blijven dartelen is de volgende stop Barcelona. Deze stad heeft een geweldige sfeer en is zeker een bezoek van 3 dagen waard. Je kunt hier alle highlights bekijken, naar het strand gaan en heerlijk eten. Onderweg terug naar Nederland kun je nog een bijzondere tussenstop maken in Étretat. In Étretat vind je de mooiste krijtrotsen en kliffen terug van heel Frankrijk, dus dit is zeker de moeite waard. Onderweg rijd je langs de mooiste zonnebloemvelden dus er is altijd iets moois om je heen te zien.