Op welke verschillende manieren kun je een leuk en lekker plankje samenstellen?

Wil je een keertje uitpakken voor je visite, familie en vrienden? Dan kun je ervoor kiezen om naast een heerlijke maaltijd, ook wat leuke plankjes met hapjes op tafel te zetten. Een plankje staat voor gezelligheid, men kan verschillende hapjes tegelijk uitproberen en je kunt zelfs plankjes met thema’s op tafel zetten. Om meer inspiratie over de inhoud van de plankjes op te doen, kun je deze blog doorlezen. Je leest namelijk wat de voordelen van een plankje op tafel zijn, op welke manier je een twist aan de bekende Hollandse borrelplank kunt geven én hoe je zelfs een dessertplankje kunt samenstellen.

Plankjes zijn de leukste manier om jouw visite meerdere hapjes te laten proeven

Heb je een aantal personen uitgenodigd voor een gezellig diner? Dan kun je van tevoren alvast verrassend uit de hoek komen, door een lekker en leuk opgemaakte plank op tafel te zetten. Vaak hebben de gasten die je uitnodigt best wel lekkere trek als ze bij je aankomen. Om de eerste trek te stillen, kun je ervoor kiezen om alvast wat kleine hapjes op een plank op tafel te zetten. Vooral wanneer jullie een lekker drankje drinken, is de plank een mooie aanvulling op een vroeg voorafje.

Zorg er in ieder geval voor dat je de plank niet te vol zet met lekkers als je erna nog een diner serveert. Gaat het om een gezamenlijke lunch? Dan kun je de plank wel als hoofdgerecht gebruiken.

Geef een goede twist aan de eeuwenoude borrelplank

Wil je een plankje maken met een twist? Dan kun je bijvoorbeeld voor plankjes met verschillende landen als thema kiezen. Een plankje met een thema zorgt ervoor dat je allerlei hapjes, passend bij dit thema kunt klaarmaken. Kies bijvoorbeeld voor een Frans plankje met allerlei Franse kazen. Een Italiaans plankje kun je volleggen met allerlei Italiaanse kazen en vleeswaren zoals salami, parmaham, grana padano en nog veel meer. Een Mexicaans plankje heeft mini taco’s, nacho’s en mini burrito’s. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en zelf thema’s voor de plank verzinnen.

Eén ding dat zeker is, is dat je jouw visite er leuk mee kunt verrassen. Door in één keer met een hele plank met eten om de hoek te komen, maak je iedereen zeker blij.

De dessertplank is helemaal hot en happening

Naast de borrelplank vooraf, zou je ook voor een dessertplank als toetje kunnen kiezen. Wanneer je voor een dessertplank gaat, kun je twee kanten opgaan. Je kunt een zoete dessertplank, of juist een hartige dessertplank maken. De zoete plank kun je met lekkere roomsoesjes, chocolademousse, mini cheesecake, lavacakejes of nog veel meer zoete hapjes vullen. Het is leuk om met kleine toetjes bezig te zijn, aangezien je zelf ook kunt experimenteren met allerlei smaken. Leg ook wat vers fruit op de dessertplank. Denk hierbij aan meloen, druiven, mango en banaan. De hartige dessertplank kun je het beste met kaasjes vullen die je normaal gesproken ook na een maaltijd kunt serveren.