Ontdek Wenen door een geweldige citytrip in te plannen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is wereldberoemd door de kunst en cultuur wat de stad je te bieden heeft. Voordat je de stedentrip plant, is het goed om te weten welke activiteiten je er allemaal kunt doen en wat je zéker wil gaan bekijken. Hoe makkelijk is het als je in deze blog de hoogtepunten in Wenen alvast op een rijtje ziet staan? Een stedentrip naar Wenen is magisch en wordt nog veel gaver op het moment dat je tijdens de kerstperiode zou gaan. Dan zijn er namelijk overal geweldige en schattige kerstmarkten te vinden waar je direct geweldige hapjes en drankjes kunt proeven en ontdekken. Lees hieronder waarom Wenen een perfecte stedentrip is.

Bezoek geweldige gebouwen en geniet van de dromerige architectuur

Het paleis van Sisi is in het centrum van Wenen gevestigd en heet Schloss Schönbrunn. Dit kasteel was lang geleden het zomerverblijf van de Oostenrijkse keizer en is zo groot en mooi dat je er een hele middag kunt doorbrengen. Het kasteel telt 1441 kamers en er is vaak een prachtige kunsttentoonstelling in het paleis te vinden. Ben je in de zomer in Wenen, bekijk dan de indrukwekkende tuinen van Schönbrunn. Je kunt er ook naar de oudste dierentuin ter wereld gaan, die er ook heel sprookjesachtig uitziet. Het tweede bekendste gebouw in Wenen is de Stephansdom. Dit is direct ook het grootste gotische gebouw van heel Oostenrijk. In de kerk kun je een aantal prachtige kunstschatten bekijken.

Breng een bezoekje aan het oudste pretpark van Europa

Pretpark Wiener Prater heeft het oudste en nog steeds werkende reuzenrad van de wereld. Vroeger was dit amusementspark alleen voor de keizer en zijn gasten. Er werden hier toen vooral wedstrijden en jachtpartijen georganiseerd. Pas later werd dit gezellige park voor het grote publiek geopend. Je kunt hier terecht voor een aantal leuke attracties, heerlijk snoepgoed en leuke speeltuinen. Dit pretpark is vooral geschikt op het moment dat je de stedentrip met je kinderen doet.

Een dagje cultuursnuiven kan hier zeker niet ontbreken

Wenen heeft een aantal prachtige musea te bieden. In het MuseumQuartier vind je ze allemaal op loopafstand van elkaar terug. Er is van alles te zien, van prachtige renaissance kunst, tot moderne kunst. Er is voor ieder wat wils en altijd wel een tentoonstelling die bij je past. In de buurt van de musea vind je direct ook gezellige bars en restaurants terug, zodat je na een dag slenteren van een heerlijke maaltijd kunt genieten.

Een andere manier om de Weense cultuur te leren kennen, is een bezoekje brengen aan de Weense Staatsopera. Dit wordt gezien als één van de beste opera’s ter wereld. Dit gebouw wordt gezien als de vrijheid van Wenen, omdat het op een haartje een bombardement in de Tweede Wereldoorlog mistte. De akoestiek die je hier gaat ervaren, is uniek en zal jou je leven lang bijblijven. Er worden zowel concerten als operavoorstellingen in dit gebouw gegeven. Het is aan te raden om van tevoren tickets te kopen, omdat de opera bij veel Oostenrijkers en toeristen geliefd is.