Heerlijke Mexicaanse wraps met zelfgemaakte guacamole

Veel mensen zijn het erover eens dat de Mexicaanse keuken heerlijke gerechten telt. Hoe leuk is het om eens een Zuid-Amerikaans gerecht op tafel te zetten? Wanneer je graag een gevarieerde week wil hebben, kun je één dag gerust een maaltijd op tafel zetten waar je net iets meer tijd en liefde in steekt. In deze blog lees je op welke manier je de lekkerste Mexicaanse wraps met kip, groente en huisgemaakte guacamole maakt. Deze maaltijd klinkt calorierijk, maar dat blijkt uiteindelijk juist erg mee te vallen. Maak er vanavond een gezellig feestje van!

Welke ingrediënten dien je in huis te halen?

Dit Mexicaanse gerecht is niet lastig om te maken. Het enige dat even tijd kost, is het boodschappenlijstje samenstellen en alle ingrediënten in huis halen. Allereerst is het een goed idee om de basis duidelijk te hebben. Voor de vulling van de wrap kun je kip of gehakt gebruiken. Wist je dat je dit gerecht ook vegetarisch kan maken? Dan kun je de kip en het gehakt eruit weglaten. Dan is het tijd om de groenten uit te kiezen. Het lekkerste bij dit gerecht zijn uien, een paprika, bruine bonen of kidneybonen, mais en mocht je dat lekker vinden, kun je er ook nog courgette aan toevoegen. Voor de guacamole heb je twee avocados, zout, limoen, knoflook en koriander nodig.

Op welke manier maak je dit lekkere recept klaar?

Snijd eerst de kip in stukjes, bak ze op hoog vuur in de pan zodat het lijkt of de kipstukjes gegrild zijn. Maak je de wrap met gehakt? Rul het gehakt dan langzaam in de pan om het niet droog te maken. Hierna snijd je alle groente klein, fruit de ui bij het vlees aan, voeg de courgette en paprika toe en kies ervoor om de mais pas op het einde aan de vulling toe te voegen. Voor de guacamole snijd je de avocado’s open en prak je de inhoud fijn, voeg een teentje knoflook, wat zout en koriander toe en knijp een schijfje limoen uit. Als de vulling warm genoeg is, warm je de wraps op en kun je aan tafel.

Heerlijk met je handen eten

In Zuid-Amerika, Afrika en Azië zie je vaak terug dat men met de hand eet. Vaak is dit ook veel gezelliger dan als je met mes en vork aan tafel zit. Gelukkig brengen deze Mexicaanse wraps niet zoveel rotzooi met zich mee. Je kunt de guacamole met een mes of lepel over de wrap uitsmeren, hierna voeg je de vulling van de wrap met je lepel toe en kun je wat koriander en limoensap op de bovenkant leggen en uitknijpen om de smaak compleet te maken. Hierna vouw je de wrap goed dicht, of je rolt hem stevig op. Vanaf dit moment kun je de wrap gerust met je handen eten. Wil je de sfeer helemaal afmaken? Zet dan een vrolijke Mexicaanse playlist op YouTube of Spotify aan, zodat het net lijkt of je eventjes op vakantie bent. Eet smakelijk!