Een fun-vakantie in eigen land

In Nederland is genoeg te zien en beleven. Je hoeft je dus niet te vervelen als je dit jaar niet naar het buitenland gaat. Een groot voordeel aan dit kleine land is dat je in een relatief korte tijd overal kunt komen. De wegen zijn goed en er is vrijwel overal openbaar vervoer beschikbaar. Hierdoor kun je in korte tijd veel zien en doen. Maar waar ga je heen? Wat ga je doen? Hier zijn wat korte tips wat je allemaal kunt doen en bezoeken.

Bezoek de hoofdsteden

Nederland heeft twaalf provincies en dus ook twaalf hoofdsteden. Heb jij ze allemaal al gezien? Ieder stad heeft een unieke uitstraling en sfeer. Proef eens een streekgerecht of verdiep je verder in de geschiedenis van de stad. Iedereen is natuurlijk bekend met Amsterdam en ook als je er al vaker bent geweest raak je niet snel verveeld in deze bruisende stad. Met kleine verstopte winkeltjes en musea is er altijd nog wel iets wat je nog niet hebt ontdekt. Andere hoofdsteden met unieke gebouwen en stijlen zijn onder andere Utrecht, Den Bosch en Zwolle. Natuurlijk zijn de andere steden ook zeker het bezoeken waard.

Attractieparken en dierentuinen

Nederland kent verschillende attractieparken voor alle leeftijden. Voor een sprookjesachtige sfeer kun je de Efteling in Kaatsheuvel bezoeken. Houd je van hoge snelheden en een adrenalinekick? Dan is Walibi Holland iets voor jou. Walibi heeft veel achtbanen en andere snelle, stoere attracties. Voor de echte waterratten is er natuurlijk ook een attractiepark. In Duinrell kun je zowel het attractiepark bezoeken als een frisse duik nemen in het zwembad met veel glijbanen. Ga bijvoorbeeld met een band van de glijbaan, val door de trechter of bewonder de lichtjes in de donkere glijbaan. Naast veel pretparken heeft Nederland een ruim aanbod dierentuin waaronder Ouwehands dierenpark, Safaripark Beeksebergen, Artis en Wildlands Adventure Zoo.

De natuur in

Wie gek is van lange wandeling of fietstochten door de natuur kan uit vele opties kiezen. Nederland heeft een lange kustlijn met een tal van gezellige steden. Het bezoeken van Deltapark Neeltje Jans is een unieke ervaring waar je veel leert over het water in Nederland. De Veluwe is ook erg geliefd bij de natuurliefhebbers. De Veluwe is groot, dus je bent er niet snel uit gekeken. Door zijn zuidelijke ligging is Limburg geschikt als je interesse hebt in heuvellandschappen. Voor de combinatie natuur en geschiedenis is een bezoekje aan de hunebedden in Drenthe zeer geschikt.

Vakantie vieren in een vakantiepark

Nederland heeft een groot aanbod vakantieparken met veel voorzieningen. Veel parken liggen in een prachtig natuurgebied, waardoor je soms twijfelt of je nog wel in Nederland bent. De parken zijn vaak voorzien van verschillende restaurants en activiteiten. Zo vind je onder andere zwembaden, bowlingbanen, midgetgolfbanen en tennisbanen terug in verschillende vakantieparken. Dit staat garant voor plezier voor het hele gezin. Kies een vakantiepark in de buurt van plaatsen die je nog graag wil bezoeken, zodat je het verblijf op het park kan afwisselen met een dagje weg.