Jouw woning helemaal klaar voor de herfst

Abstracte vormen en voorwerpen

Deze combinatie met warme kleuren maken jouw huis helemaal klaar voor de herfst van 2020. De kleuren die dit najaar niet mogen ontbreken zijn:

  • Samba: een pittige rode kleur
  • Burnt Henna: een rood bruine aarde tint
  • Ultramarijn groen: een groene tint met een neiging naar blauw
  • Militair olijfgroen: een wat lichte olijfgroen met een neiging naar bruin en geel
  • Exuberance: een oranje kleur die precies tussen geel en rood in zit zijn kleuren die dit najaar ook echt niet kunnen ontbreken.

De zojuist genoemde kleuren kun je perfect toepassen op je muren. Je kan dit najaar helemaal aan door de kleuren te combineren op één muur met een diagonale scheiding. Tevens zijn abstracte, minimale schilderijen en foto’s met aardse tinten de perfecte opvulling voor die ene saaie muur. Pas wel op dat de foto’s en schilderijen die je hebt hangen niet te veel opvallen, ze moeten in balans zijn met de rest van de inrichting van je huis.

Die grote lompe salon tafel kan dit najaar ook naar de garage, want die maakt ruimte voor twee of misschien wel drie kleine tafeltjes waarbij een verschil in hoogte van belang is. Ook bij de salontafels komen de aardse kleuren terug, maar er mag ook gebruik gemaakt woorden van zwarte of donkere poten. Die donkere poten worden veelal gecombineerd met een licht houten blad of een glazen blad. Let wel op dat je niet te veel spullen laat staan op je salontafeltjes, daardoor oogt het al snel te druk. Één vaas is al meer dan voldoende.

De nieuwe grote designers bank moet dit najaar aan kant, want hij moet ruimte maken voor een mooie vintage bank in een warme kleur. Struin een keer door de lokale kringloopwinkel, want daar zitten dit najaar vast wat pareltjes verstopt. Houd er wel rekening mee dat die bank wel even een goede schoonmaak beurt kan gebruiken. Zijn de poten van je nieuwe oude bank versleten? Combineer ze dan met de kleur van je salontafeltjes. Door dezelfde kleuren te gebruiken creëer je een rustige en warme omgeving waarmee je de herfst wel door komt.

Ook kaarsenhouders mogen weer teruggezet worden dit najaar, want geuren zoals rode appel, botterige geuren en ook pumkin spice mogen niet ontbreken. Let er wel op dat je niet meerdere geuren kaarsen tegelijk aan hebt, daardoor kan een rommelige sfeer ontstaan. Door meerdere kaarsen op verschillende plaatsen in de ruimte met de zelfde geur aan te hebben creëer je een harmonieuze sfeer. Hou je niet van kaarsen of heb je kleine viervoeters rondrennen door het huis? Gebruik dan geurstokjes, ze hebben het zelfde effect alleen geen vuur. Om dan toch een gezellige sfeer te creëren kan je gebruik maken van elektrische kaarsen, die zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden.