Maak met het hele gezin de leukste Halloween decoraties

Knutselen blijft leuk voor jong en oud. Beeld je maar eens in dat je op een grijze, regenachtige herfstdag lekker warm met de kids aan tafel zit te knutselen. In de herfst valt natuurlijk een van de leukste themafeestdagen van het jaar: Halloween. Dit is natuurlijk de perfecte gelegenheid om je knutselspullen uit de kast te halen en lekker creatief aan de slag te gaan. Doe hier vast wat ideeën op om te gaan knutselen.

Zwevende spoken

Een spook maken van een wit laken is bij de meeste mensen wel bekend. Knoop eerst een stuk touw aan een opgeblazen ballon. Maak vervolgens een gaatje in het midden van het laken, zodat het touwtje er doorheen kan. Trek het touwtje door het gaatje en je spook kan opgehangen worden. Gebruik stiften of verf om het spook te voorzien van een gezicht. Voor een hele spook familie kun je ook kussenslopen en theedoeken gebruiken. Hiervoor blaas je de ballonnen minder hard op.

Pompoenen versieren

Het uithollen van pompoenen als Halloweendecoratie kennen we vooral uit Amerika. Het is daar een hele gelegenheid waar vaak het hele gezin aan mee doet. Het is natuurlijk leuk om te knutselen met iets anders dan de standaard spullen. Eerst ga je opzoek naar de leukste pompoen. Varieer in grootte en vorm om een hele pompoen familie te creëren. Er zijn op internet al veel stencils te vinden met kant-en-klare gezichten voor op je pompoenen. Voor het uithollen van de pompoen snijd je de bovenkant eraf. Als de pompoen helemaal uitgehold en gesneden is kun je er een kaarsje in plaatsen.

Spinnen en vleermuizen

Spinnen en vleermuizen mogen natuurlijk niet ontbreken binnen een Halloweenthema. Knip de vorm van een vleermuis uit een stuk zwart papier of karton en versier deze naar keuze. Plak een stuk visdraad aan de vleermuis om hem op te hangen. Zo lijkt het alsof ze vliegen. Spinnen kun je ook uit het zwarte papier knippen. Maken een vouw in ieder pootje en bevestig dubbelzijdig tape aan de onderkant van de spin. Nu is de spin overal op te plakken. Voor het maken van een spinnenweb kun je vijf satéprikkers in een kastanje steken. Vervolgens draai je met wit garen of wol een web om de uitstekende prikkers.

Monsters en mummies

Om je eigen monstertjes te maken kun je een oud washandje gebruiken. Vul het washandjes op met bijvoorbeeld kranten of een oude vaatdoek. Naai de onderkant van het washandje dicht voor de basis van je monster. Nu kun je met gebruik van knopen en kraaltjes het monster een gezicht geven en versieren. Als je ook wilt dat er mummies van de partij zijn heb je natuurlijk toiletpapier nodig. Pak een oude knuffel of pop en omwikkel deze met wat toiletpapier. Ook kun je een ballon opblazen, er een gezicht op tekenen en dan wat wc papier er omheen wikkelen en vast plakken.