Drie heerlijke, makkelijke mug cakes voor je zoete cravings

Mug cakes zijn heerlijke mini taartjes gemaakt in een mok. Dat klinkt toch ideaal? Je zit lekker op de bank en hebt opeens enorm zin in taart. Je hebt echter geen zin om naar de supermarkt te fietsen en vervolgens uren in de keuken te staan. Voor deze mug cake recepten is dat helemaal niet nodig. Veel van de ingrediënten heb je al in huis en je mug cake kan binnen een paar minuten klaar zijn. Een mok en magnetron zijn de basisbenodigdheden voor een mug cake. Voor het maken van het beslag kun je een vork of kleine garden gebruiken. Hieronder vind je een paar makkelijke mug cake recepten.

De klassieke Vanille Mug Cake

Voor deze mug cake smelt je een eetlepel boter in de mok. Voeg een eetlepel suiker toe aan de gesmolten boter en roer het mengsel goed door. Voeg twee eetlepels warme melk toe en roer het beslag opnieuw door. Het is belangrijk dat de melk warm is, anders gaat de boteren klonteren. Als laatste voeg je drie eetlepels bloem toe en een snufje bakpoeder.

Chocolade Mug Cake

Smelt een eetlepel boter in de mok en roer hier vervolgens twee eetlepels cacao doorheen. Als de cacao helemaal is opgelost voeg je twee eetlepels suiker toe en roer je het mengsel door tot het glad is. Verwarm twee eetlepels melk en voeg deze vervolgens toe aan het mengsel. Voeg twee eetlepel bloem en een snufje bakpoeder toe als laatste ingrediënten.

Chocolate Chip Cookie Mug Cake

Ook voor dit recept smelt je eerst een eetlepel boter in de mok. Vermeng de gesmolten boter met een eetlepel donkere basterdsuiker. Als je wil dat de cake naar chocolade smaakt kun je een eetlepel cacao toevoegen. Voeg twee eetlepels warme melk toe en roer goed door. Nadat je drie eetlepels bloem en wat bakpoeder er door hebt gemengd voeg je de chocolate chips toe. Als je alleen een reep chocolade in huis hebt kun je deze ook in kleine stukjes hakken.
Voor alle drie de mugcake recepten geldt dezelfde baktijd. Plaats de mugcake in het midden van de magentronplaat en bak hem een minuut op 900 Watt. Haal je mug cake na een minuut uit de magnetron en check met een prikker of hij gaar is. Steek de prikker in het midden van de mug cake en haal hem er weer uit. Als de prikker mooi schoon en droog is kun je gaan genieten van je mug cake. Voor het bereiden van mug cakes is het handig om een grote mok te gebruiken waar je de ingrediënten gemakkelijk in kan mengen en waarbij de cake niet overloopt tijdens het bakken. Heb je nog slagroom of ijs in huis? Geef jouw mug cake een upgrade door een bol ijs of toef slagroom aan je mok toe te voegen. Dan is het nu tijd om te genieten.