Afvallen zonder dieet met wat kleine aanpassingen

Als je wat kilo’s kwijt wil denk je al snel aan een dieet. Echter zijn veel diëten niet ideaal en erg zwaar om vol te houden. Het zou het fijnst zijn om zonder honger toch wat te kunnen afvallen. Als je dagelijkse voedselinname eens goed onder de loep neemt kun je misschien met wat kleine aanpassingen al een aantal kilo afvallen. Op die manier hoef je geen luxe ingrediënten in huis te halen of honger te leiden. Kijk snel welke aanpassingen jij kan doen om je doel te bereiken.

Verborgen suikers

Suikers zitten bijna overal wel in verstopt. Het zit verwerkt in veel producten waar je als consument vaak niet bij stil staat. Ga maar eens bij jezelf na wat je allemaal eet en of je een idee hebt hoeveel suikers daar in zitten. Veel suikers zorgen voor een hoog aantal koolhydraten en calorieën. Wanneer je meer calorieën consumeert dan je verbrand kun je hiervan aankomen. Op dagen dat je veel stil zit is het verstandig om te letten op hoeveel calorieën en koolhydraten je consumeert. Er zijn tegenwoordig veel producten beschikbaar die laag in suikers zijn of koolhydraatarm. Tijdens het koken of bakken kun je beter de toe te voegen suiker vervangen met natuurlijke zoetmakers zoals honing, Stevia of palmsuiker.

Verschillende vetten

Niet alle vetten zijn per definitie slecht of dikmakers. Er zijn ook goede vetten waarvan het belangrijk is als je ze binnen krijgt. De “slechte” vetten zijn de verzadigde vetten die ook je cholesterolgehalte kunnen verhogen. De gezonde vetten zorgen er weer voor dat het cholesterolgehalte in bloed normaal is en blijft. Kijk maar eens op de verpakking van een zak chips hoeveel verzadigde vetten daar in zitten. De gezonde, onverzadigde vetten vind je onder andere in vis, noten, eieren en avocado’s. Wanneer je de hoeveelheid vet die je consumeert wilt verminderen kun je kiezen voor de magere varianten. Wanneer je bijvoorbeeld graag vlees eet zou extra mager rundergehakt en kip een goed alternatief zijn.

Goed drinken

Naast het feit dat het belangrijk is voldoende te drinken op een dag, is het belangrijk te letten op wat je drinkt. Veel van de zoete vruchtensapjes uit de supermarkt zitten namelijk bomvol suikers en andere kunstmatige stoffen. Als je graag vruchtensap drinkt kun je deze beter zelf persen. Frisdranken kun je in het algemeen beter vermijden. Wanneer je veel frisdrank drinkt en dit gaat vervangen door water zal dit bijdragen aan het afvallen. Als je liever water met een smaakje drinkt is een fles met fruit infuser een uitkomst. Doe hier bijvoorbeeld wat frambozen en munt in voor een frisse smaak.

Beweeg meer

Bewegen zal je zeker helpen wanneer je wil afvallen. Een halfuurtje per dag is al voldoende. Zoek een sport of activiteit die je leuk vindt en waar je plezier uit haalt. Pak eens de fiets in plaats van de auto of fiets met een omweg naar je werk. Daar aangekomen neem je de trap in plaats van de lift. Deze kleine beetje gaan allemaal bijdragen aan het behalen van jouw doel.