Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 15 08 2009, en geplaatst in de categorie ~ rijst.

Onderwerpen:

Risotto met spinazie en gepofte tomaatjes

Gisterochtend las ik via de RSS het dagrecept van (koken met) Karin. En ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Ook toen ik boodschappen ging doen werd ik niet op andere ideeen gebracht, en dus at ik gisteravond risotto met spinazie.
Maar ik deed het. zoals altijd,┬ een beetje anders dan het recept waar Karin naar verwees. De bouillon was nog van het karkas van de kip van eerder deze week, het ontbijtspek van mijn kaasboer die een goede van biologische oorsprong verkoopt, de blauwschimmel was een zachte romige ipv┬ de zoute gorgonzola┬ en de tomaatjes komen van eigen balkon. Het bordje werd afgelikt!

Risotto met spinazie en gepofte tomaten

* 200 gr risotto
* 300 gr spinazie (maar mag meer zijn)
* 1 ui
* handje cherrytomaatjes
* 100 gr spek
* 4 dl bouillon
* 1 dl witte wijn
* 2 klonten boter
* scheut olijfolie
* 100 gr zachte romige blauwschimmelkaas
* peper en zout

Verwarm de bouillon tot aan de kook.
Verwarm┬ een klont boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de fijngesneden ui.
Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden en blus af met de witte wijn.
Zodra de wijn bijna verdampt is, voeg je scheut voor scheut (of soeplepel voor soeplepel) de bouillon toe tot de rijst gaar is. Roer geregeld.
Was intussen de spinazie.
Verwarm de olijfolie in een andere pan en laat hierin, onder regelmatig roeren, de spinazie slinken. Giet het overtollige vocht er goed uit.
Verwarm in een koekenpan nog een scheutje olijfolie en bak hierin op niet al te hoog vuur┬ de tomaatjes tot het schilletje openbarst.
Proef als je alle bouillon opgebruikt hebt of de risotto goed is,┬ en als het nodig is, nog wat extra vocht (bouillon of water) toevoegen.
Roer de rest van de boter┬ door de risotto, zodat deze lekker romig wordt.
Ik maakte mbv een ring een torentje van risotto, deed daarop een flinke pluk iets uitgeknepen spinazie. Verdeel hierover de kaas en serveer met de gepofte tomaatjes.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn