Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 12 08 2009, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/, ~ overig.

Broodje kip met doperwten-pistachepesto

En de rest van de kip werd met sla, komkommer, tomaat, mango, feta, gebakken ui en paprika en/of doperwten-pistachepesto in een stukje pide (Turks brood)┬ gegeten. Alle ingredienten stonden op tafel en iedere tafelgenoot kon zelf zijn of haar broodje samenstellen. Het leek wel picknicken aan tafel.

pide kip

En zo maakte ik de doperwten-pistachepesto:

* handvol doperwten (vriezer)
*┬ 3 el gedopte pistachenoten
* olijfolie
* 1 el gemalen korianderzaad
* 1 tl gemalen komijnzaad
* peper en zout

Verwarm de doperwten┬ zoals op de verpakking staat aangegeven.
Pureer alle ingredienten in een foodprocessor en maak met de olijfolie┬ zo smeuiig als je zelf wilt.

En de dag erna had ik nog een heerlijke lunch…

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn