Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 22 04 2009, en geplaatst in de categorie ~ soep.

Fris wortel-limoensoepje

Er lag nog een bos worteltjes te verleppen, dat door wat onverwachte veranderingen in de eetplannen maar niet op tafel kwam. Een badje koud water deed de worteltjes wel iets opppeppen, maar niet genoeg om ze er appetijtelijk uit te laten zien. Een wortelsoepje was dus een mooie bestemming. Met limoen en wat specerijen, een beetje zoals ik eerder proefde van Green Bean in Den Haag.

wortelsoepje

Wortel-limoensoepje

* bos worteltjes
* 1 ui
* 1 liter groenten- of kippenbouillon
* olijfolie
* sap van een halve limoen
* verse peterselie, 1 flinke tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl gemberpoeder, peper en zout

Snipper de ui en bak deze zachtjes in wat olijfolie tot ze zacht wordt.
Schrap intussen de worteltjes en snijd ze in kleine stukjes. Bak de stukjes wortel even kort mee.
Voeg de korianderzaad en gemberpoeder toe, bak even mee en blus af met de hete bouillon.
Breng de soep aan de kook en laat koken tot de wortels gaar zijn.
Pureer de wortelsoep en breng op smaak met de limoensap, peper en zout.
Garneer met de gehakte peterselie.

Het wortel-limoensoepje van Green Bean was een stuk pittiger. Als je daar meer zin in hebt, laat je een rood pepertje meekoken met de soep en verwijder je die voor het eten.

2 reacties

  1. RozeMarijn
    04/23/2009

    Ja, wat is dat toch met wortels hihi.

    Wat at je erbij?

  2. Edith
    04/23/2009

    Het is uiteindelijk een voorafje geworden. Erna had ik (maar dat is voor jou niet zo interessant) bouten van parelhoen met meiknolletjes (die ook nodig op moesten!) uit de slowcooker en gekookte aardappeltjes erbij.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn