Met dit recept maak jij de lekkerste pompoenrisotto

Ben jij op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht wat ook nog eens goed bij de herfst past? Dan is Italiaanse pompoenrisotto precies waar je naar op zoek bent. De Italiaanse keuken kent veel geweldige recepten voor pasta’s, pizza’s en stoofschotels. Wist je dat de risotto vaak wordt vergeten of in ieder geval minder bekend is in de Nederlandse keuken? Risotto is een heerlijke romige rijst en kun je op veel verschillende manieren klaarmaken. Dit gerecht is zowel voor jonge kinderen als volwassenen geschikt en zorgt voor meer variatie in je keuken. In deze blog lees je hoe jij de lekkerste pompoenrisotto maakt.

Wat zijn de ingrediënten?

Voordat je aan de slag kunt gaan met dit recept, is het belangrijk dat je alle ingrediënten in huis hebt. Bereid je goed voor tijdens het boodschappen doen, want daarna is het alleen nog maar een kwestie van afwegen en bereiden. Allereerst heb je 300 gram risotto rijst en 600 gram pompoenblokjes nodig. Verder gaat er olijfolie, peper, zout, groentebouillon, water en basilicum bij. Aangezien je een vegetarische variant maakt, kun je er gerust paprika, champignon, ui en courgette aan toevoegen. Als laatste strooi je wat gesnipperde Parmezaanse kaas over het geheel.

Hoe maak je deze herfstige pompoenrisotto klaar?

De pompoen kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt de pompoenblokjes namelijk in de oven laten garen met wat olie, salie, peper en zout. De andere optie is dat je de pompoen in de pan met alle andere groente, alle kruiden en de risotto rijst en het water meekookt. Het is aan jou wat je makkelijker vindt. Snij verder alle andere groente in kleine stukjes. Bak eerst de ui en de champignon in een koekenpan tot ze mooi goudkleurig zijn. Daarna leg je de groente in een grote rijstkookpan. Bak hierna de overige groente op en voeg dit aan de pan toe.

Hierna is het tijd om water te koken voor de groentebouillon. Hak het bouillonblokje fijn en vul een beker met gekookt water om het in op te lossen. Gooi de beker bij alle groente en zorg dat er in totaal zo’n 500 ml water in de pan wordt gegoten. Hierna voeg je de kruiden en de 300 gram risotto eraan toe. Als laatste doe je hier de pompoenblokjes bij. Laat dit allemaal zo’n 20 minuten koken en zorg dat je geen deksel op de pan houdt omdat het water dient te verdampen.

Aan tafel!

Zorg dat de risotto rijst goed romig is en proef even of de korreltjes niet meer hard zijn. Hierna strooi je ruim 100 gram Parmezaanse kaas in de pan en roer je het goed door. Dit maakt de risotto nog romiger en zorgt voor een geweldige smaak. Je kunt de pompoenrisotto het beste uit diepe pastaborden eten, omdat het dan goed warm blijft. Schep de pompoenrisotto op en leg er als laatste wat basilicumblaadjes overheen. Je kunt er ook nog wat kaas naar je eigen smaak overheen strooien. Dat wordt smullen!