Vier gezonde snacktips!

Je bent goed bezig met gezond eten en gaat lekker veel naar de sportschool. Toch zit je vaak op de bank en heb je enorme snacktrek. In plaats van deze enorme strijd met jezelf aan te gaan kun je met deze snacktips jezelf ook wat lekkers gunnen. Avonden met vrienden zijn natuurlijk een stuk gezelliger met wat hapjes op tafel. Vanaf nu kun je de lekkerste snacks serveren zonder te moeten toekijken hoe de rest het op eet.

1. Veggie-Dip

Je kunt ook kant-en-klare pakketjes hiervan vinden in de supermarkt, maar zelf maken is natuurlijk gezonder. Een stuk groente ergens in dippen klinkt misschien niet als een traktatie maar kan met de goede dip echt heerlijk zijn. Welke groente neem? Ben je een groenteliefhebber dan heb je nu vast al een aantal groenten in je hoofd. Als je iets meer moeite hebt met groenten met een sterke smaak kun je gaan voor de neutrale, veiligere keuze die bijna iedereen lust. Neem bijvoorbeeld komkommer, snoep worteltjes of een paprika. Voor de dip kun je kiezen uit de vele verschillende smaken humus. Worteltjes zijn bijvoorbeeld heerlijk met humus met pompoen.

2. Banaan Nutella ijsjes

Nutella!? Ja Nutella is onderdeel van deze snack. Toch iets minder gezond, tenzij je natuurlijk kiest voor een pure hazelnootpasta of een proteïne chocoladepasta. Het bereiden van deze snack is eenvoudig. Neem een bakplaat, lange overschaal of bakje die in je vriezer past. Je snijd de banaan in drie stukjes, steek er een prikkertje in en doop ze vervolgens in de chocopasta van jouw keuze. Deze meeste pasta’s zijn wat dikker waardoor je er moeilijk in kan dippen. Schep wat pasta in een mok en zet deze voor een paar seconden in de magnetron om de pasta wat dunner te maken. Leg de met chocola omhulde banaantjes op de bakplaat en zet ze in de vriezer. Wanneer je een bakplaat gebruikt kun je het best even een stuk bakpapier gebruiken. De banaantjes hebben maar een kwartier tot halfuur nodig om te berviezen. Wil je ze later eten? Geen probleem haal ze een kwartier voor je ze wilt eten uit de vriezer.

3. Druiven

In de zomer is een verkoelend ijsje of koud drankje natuurlijk heerlijk. Wanneer je lekker in je tuinstoel aan het zonnen bent is het toch wel heel lekker als er iets te knabbelen naast je staat. Pak wat druiven en doe ze in een bakje in de vriezer. Het zijn net mini ijsjes, maar dan zonder alle kunstmatige stoffen. Omdat ze zo klein zijn kun je er meerdere eten en langer genieten.

4. Yoghurt balletjes

Voor dit recept wordt wederom de vriezer gebruikt. Het enige dat je nodig hebt is een bakplaat of schaal, blauwe bessen en yoghurt. Om de balletjes nog gezonder te maken kun je het beste kiezen voor een yoghurt met een laag vetpercentage. Je doopt de blauwe bessen in de yoghurt en legt ze op de bakplaat (eventueel met bakpapier) en zet ze vervolgens in de vriezer. Ze zijn niet alleen erg lekker maar zien er ook gezellig uit.