Met deze tips pas jij een slow living lifestyle toe

Tegenwoordig leeft de mens van meeting naar meeting, werkdag naar vergadering en moet iedereen voor of na werk nog sporten, de kinderen ophalen, koken, met vrienden en familie afspreken en noem het maar op. De maatschappij is sterk versnelt, met een druk op de knop kun je kleding, eten, spullen en zelfs een date voor jezelf regelen. Van jongs af aan is je aangeleerd dat je moet blijven presteren, je moet diploma’s halen, promoties waarmaken, meer geld verdienen en ook je privéleven op orde hebben. Ben je het zat om snel, oppervlakkig en gestrest te leven? Dan zou je de slow living lifestyle eens kunnen uitproberen.

Wat houdt slow living precies in?

Slow living, ook wel langzaam leven genoemd, houdt in dat je eigenlijk bewuster gaat leven. Het kan voor iedereen iets anders betekenen, aangezien slow living erg persoonlijk is. Je zou bijvoorbeeld slow living doelen voor jezelf kunnen opschrijven, waardoor je minder stress zal ervaren en je meer bewust door het leven kunt gaan. Je zou bijvoorbeeld meer aandacht aan de kleine dingen in je dagelijks leven kunnen geven. Wat dacht je van een koffie drinken zonder enige afleiding en met je favoriete muziek aan? Een wandeling zonder telefoon in het bos, iedere dag opschrijven waar je dankbaar voor bent of wat je die dag is opgevallen, wat je daarvoor als vanzelfsprekend aannam.

Eigenlijk gaat slow living over minder moeten en willen en meer dankbaarheid tonen voor hetgeen dat je al hebt. Het gaat erom dat je kunt ontstressen en je een fijne omgeving voor jezelf creëert waar jij je veilig en fijn voelt. Probeer vooral om bewuster te leven. Sta stil bij wat je doet of ziet.

Deze lifestyle is niet alleen maar traag

Hoewel slow living letterlijk langzaam leven betekent, gaat het er niet om dat je zo rustig en langzaam mogelijk leeft. Het gaat er juist om dat je meer aandacht voor jezelf, je doelen, je omgeving en je dagelijkse leven creëert. Het heeft heel wat weg van bewuster en dus mindful leven. Het is geen grote verandering die je waar moet maken, je hoeft niet meteen je huis en haard te verlaten om in een hut op de heide te gaan wonen. Je kunt simpelweg meer tijd nemen voor zaken die je belangrijk of fijn vindt. Je hoeft minder af te raffelen, je hoeft je agenda minder vol te plannen, het is oké om een avondje op de bank of in bad met een goed boek door te brengen. Dat is ook slow living.

De leukste slow living tips om eens uit te proberen

Ga je boodschappen doen? Ga dan eens met de fiets of lopend op pad. Verder zou je in de ochtend de tijd kunnen nemen voor een heerlijk en gezond ontbijt, in plaats van onderweg snel een boterham met pindakaas weg te werken. Een andere leuke slow living tip is om in een journal te schrijven wat je per dag meemaakt, wat je opvalt of waar je blij van werd. Ga lekker naar buiten, ga de natuur in en spreek in de buitenlucht met geliefden af!