Een high tea organiseren? Dat doe je zo!

Een-high-tea-organiseren-Dat-doe-je-zo

Zin in een rustig feestje en gezellig samenzijn met vrienden? Dan is een afternoon high tea een geweldig idee. Lees in deze blog hoe je een prachtige high tea organiseert, waar je vrienden nog lang over zullen praten.

Sweet & salty

Maak vooraf de keuze of je alles zelf gaat maken of je je gasten wat lekkers laat meebrengen. Ga je voor de laatste optie, dan bespaar je jezelf heel wat voorbereiding en stress. Zijn je vrienden niet zo fan van het kokkerellen, dan kan het verstandig zijn deze taak toch volledig op jou te nemen. Wie dat niet meteen ziet zitten kan ook beroep doen op een cateraar. Lekkere vegan broodjes, exclusieve thee en een assortiment van zoete taartjes met fruit of karamel en chocolade? Voor een high tea mag het best wat over the top zijn. 

Decoratie

Voor een high tea mag je dus wat overdrijven en dat geldt ook voor de decoratie en de aankleding. Denk pastelkleuren, denk romantisch, denk girlie. Haal je mooiste servies maar boven! Een high tea is nu eens echt een gelegenheid om die mooie borden en kopjes van je oma uit de kast te halen. Heb je geen oma die je van dat prachtig servies heeft geschonken? Dan kan je het overwegen om voor de gelegenheid misschien toch eens een leuk servies aan te kopen. Nothing beats plates with little flowers op een mooi gedekte tafel, inclusief wit tafelkleed mét jawel, een beetje kant. Een vaasje met mooie veldbloemetjes erbij, en klaar!

Setting

Bedenk eerst even waar je je high tea wil organiseren. De locatie is natuurlijk erg belangrijk voor de algehele feel van het event. Hoe idyllischer de setting, hoe indrukwekkender. Je bent natuurlijk wel gebonden aan het seizoen. Bij warm weer is een high tea buiten een prima keuze. Woon je in de stad en heb je geen tuin waar je gebruik van kan maken? Dan is een mooi groot park in de buurt ook een leuke omgeving. Hier kan je minder makkelijk gebruik maken van een waterkoker. Vul daarom voldoende thermoskannen met heet water om je gezelschap eindeloos te voorzien van lekkere thee. De weersvoorspellingen kunnen tricky zijn en je wil uiteraard je uitnodigingen op tijd kunnen versturen. Omdat het Belgische weer zoals je weet moeilijk te voorspellen is, zorg je best voor een plan B. Bij slecht weer kan je je theefeestje bijvoorbeeld gewoon thuis laten doorgaan, lekker gezellig binnen met een kopje thee en taart: ook leuk. Als je er alvast op voorbereid bent, dan valt die switch reuze mee.