Met deze tips creëer je een geweldig minimalistisch interieur

Ben je klaar met de drukte om je heen, je drukke baan en het feit dat je nergens tot rust kunt komen? Dan is het een goed idee om de minimalistische interieurstijl in je woning uit te proberen. Minimalistisch wonen zorgt voor mentale rust en helpt je om te relaxen. Eigenlijk kun je een minimalistisch interieur het beste als prikkelarm, fijn en warm omschrijven. In deze blog lees je welk kleurgebruik en welk type verlichting bij een minimalistisch interieur passen. Verder kom je erachter hoe je minder spullen in huis kunt hebben en voor welke minimalistische decoratie je kunt kiezen.

Voor welk kleurgebruik en type verlichting kies je?

Wanneer je voor een minimalistische interieurstijl kiest, is het belangrijk dat je vooral lichte kleuren in je interieur terug laat komen. Lichte kleuren geven een open en ruime sfeer aan je woning. Neutrale kleuren zoals beige, wit en lichtgrijs doen het erg goed en geven een schone en opgeruimde indruk. Lichte kleuren hebben een rustgevende werking op de mens. Wil je toch wat meer kleur in huis brengen? Kies dan voor lichte pasteltinten op de muren. Verder is het een must om je vloer ook een lichte kleur te geven. Op die manier heb je een fris geheel en kun je wat meer kleur toevoegen door voor lichtgekleurde meubels te kiezen.

In een minimalistisch interieur is daglicht de belangrijkste factor. De zonnestralen bepalen per gedeelte van de dag hoe de rest van je woning eruit komt te zien. Vooral als de zon ondergaat, is het een must om daglicht in je minimalistische woning binnen te krijgen. Dan kun je uren naar de veranderende zonnestralen op de muur kijken.

Zorg ervoor dat er minder spullen in je woning overblijven

Voordat jij van je minimalistische interieur kunt genieten, dien je de hele woning grondig op te ruimen. Minimalistisch wonen maakt korte metten met te veel spullen in huis en zorgt ervoor dat je alleen de praktische of mooie items overhoudt. Bekijk iedere ruimte in huis en bekijk kritisch wat er weg kan en welke spullen mogen blijven. Wist je dat veel mensen bijvoorbeeld niet eens weten welke spullen zij in de kasten, dozen en dressoirs hebben liggen? Vaak gaat het om spullen die je al jaren links laat liggen, maar die je nooit hebt weggegooid. Een minimalistisch interieur helpt je om een frisse en opgeruimde start te maken.

Dit zijn de leukste opties voor decoraties binnen een minimalistisch interieur

Hoewel een minimalistisch interieur zo min mogelijk decoratie bevat, is het zeker mogelijk om voor minimalistische decoratie te kiezen. Wat dacht je van een aantal spiegels of een gaaf schilderij? Verder kun je best een prachtige plaid over de bank leggen en is het gaaf om wat vazen of beeldjes in huis te plaatsen. Sierkussens, kaarsen en fotolijstjes zijn ook een mooie toevoeging aan je huis. Hiermee zorg je direct voor een persoonlijke touch. Hoewel een minimalistisch interieur uit weinig spullen bestaat, is het wel belangrijk dat jij je er thuis voelt.