5 Handige trucjes voor jouw favoriete eten

1. Tips voor toast

Lekker genieten van een geroosterd broodje bij je ontbijt of lunch. Je doet de boterhammen in de toaster en zet vast je kopje thee. Je raakt afgeleid door wat leuke Instagram posts en voor je het weet is je toast aangebrand. Weggooien? Niet nodig. Schuur de zwarte, aangebrande kant van de toasts tegen elkaar om het zwarte te verwijderen. Je toast is klaar voor een lekker laagje roomboter. Je boter is nog hard en moeilijk te smeren, wat nu? Pak een rasp en rasp de boter boven je warme toast. Zo is je warme toast helemaal bedekt met boter.

2. Pistachenootjes pellen

Onderuit op de bank met een goede film aan en een bakje pistachenoten naast je. Het jammere aan deze heerlijke nootjes is dat het soms moeilijk is om ze open te krijgen. Uit frustratie probeer je hem met je tanden open te maken en soms lukt zelfs dat niet. Weg met die irritatie, hier is de oplossing. Bewaar een schil van een van de pistachenoten die je wel open kreeg en gebruik die om de gesloten noot te openen. De schil is dun en stevig en past gemakkelijk door de opening.

3. Chippies vissen

Als je gek bent op de chips van Pringles ken je de frustratie. Je wilt een chipje pakken, maar je handen zijn te groot en passen niet in de koker. Met deze simpele truc houd je de chips heel en kun je zonder frustratie genieten. Pak een vel A4-papier en vouw deze dubbel. Rol het papier iets op zodat hij rond genoeg is om in de koker te passen. Schuif het papier tot de helft in de rechtopstaande koker. Leg de koker op zijn zij en trek het papier er rustig uit. De chips worden op het papier mee naar buiten getrokken en zijn klaar voor consumptie.

4. Mais kluiven

In de zomer is een maiskolfje lekker op de barbecue. Daarna bestrijken met roomboter en wat zeezout of met heerlijke kruidenboter. Zo’n maiskolf van de barbecue is wel het lekkerst als je hem warm kan eten. Maar hoe houd je zo’n mais kolf nou vast zonder je vingers te verbranden of helemaal onder de boter te komen zitten? Pak een statéprikker die je over hebt en breek deze in tweeën. Steek een prikker in de bovenkant en een in de onderkant van de mais en je bent klaar om te kluiven.

5. Taart serveren

Je hebt uren in de keuken staan zwoegen om een fantastische taart te bakken. Laag voor laag is dit een van je beste werken. Je snijd de taart aan, schept een taartpunt op en wil deze op een bordje doen. Ondanks dat je voorzichtig probeert te zijn met je creatie komt de taart punt vaak op zijn zij op het bordje terecht. Dit probleem los je makkelijk op met behulp van twee taartscheppen. In plaats van de taartpunt te scheppen ga je deze oppakken. Schuif aan weerszijden van de taartpunt een taartschep en knijpen deze naar elkaar als een tang. Je taartpunt komt perfect op je bord.