Je kamer een low budget make-over geven

Soms ben je toe aan iets nieuws, iets verfrissends. Onze portemonnee is het daar helaas niet altijd mee eens. Om iedere keer een compleet nieuw set meubels aan te schaffen is dan geen optie. Met simpele, goedkope veranderingen kun je de kamer een compleet nieuwe uitstraling geven. Houd je van afwisseling? Kies dan voor rustige neutrale kleuren op je muren en vloer, zodat je enkel de inhoud van de kamer hoeft te veranderen. Denk hierbij aan wit of andere lichte kleuren als licht grijs of beige.

Zoek inspiratie

Om inspiratie en ideeën op te doen voor je make-over kun je heel wat webpagina’s af struinen. Zorg dat je de ideeën die je aanspreken opslaat, zodat je ze later makkelijk terug kan vinden. Maak een collage of moodboard van je ideeën om een overzicht te creëren van het centrale thema van jouw wensen. Als je gaat winkelen voor je nieuwe interieur kan het handig zijn het moodboard mee te nemen.

Meubels pimpen

Je kunt je meubels op verschillende manier een compleet andere look geven. Stoelen en bank kun je bijvoorbeeld opnieuw stofferen. Als je dit niet zo ziet zitten is een groot kleed natuurlijk ook een oplossing. Houten meubels kun je afschuren en opnieuw een likje verf geven. Een simpelere optie is het gebruik van plakplastic. Er zijn veel kleuren en printjes plakplastic die je gemakkelijk aanbrengt op je meubels. Het vervangen van deurknoppen van je kasten kan ze op een nieuw gekocht meubel laten lijken. Voor tafels kun je nieuwe poten aanschaffen die passen in de nieuwe stijl. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuwe eettafel.

Werken met accessoires

Accessoires zorgen voor een stuk gezelligheid, maar ook voor de details van je gekozen stijl. Door de kleuren van je muren, vloer en grote meubels neutraal te houden kun je veel variëren met accessoires. Door enkel alle accessoires in de kamer te vervangen kun je al een hele andere sfeer creëren. Als je houdt van kleur, maar ook van afwisseling, is het wisselen accessoires een uitkomst. Woonaccessoires hoeven niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook eens gaan snuffelen bij de lokale kringloop. Ook voor een leuk vloerkleed kun je hier eens rondkijken. Het veranderen of gebruiken van vloerkleden zal de kamer ook uitstraling geven.

Schuiven maar

De indeling van je kamers speelt ook een grote rol in de sfeer en uitstraling. Voor je enthousiast begint te schuiven is het een misschien handig om een schets te maken van je idee. Anders heb je al het werk voor niets gedaan. Als je helemaal los wilt gaan met de make-over kun je ook meubels wisselen met andere kamers. Dan ruil je bijvoorbeeld twee kasten of bijzettafeltjes om. Als je het gevoel wil hebben dat je een compleet andere woning hebt kun je natuurlijk ook de rollen van de kamers veranderen. Dit is natuurlijk wel veel meer werk, maar voor de bezige bijtjes onder ons vast geen probleem.