Dit zijn de beste tips voor een gave citytrip naar New York

New York is een geweldige stad in Amerika en zeker een bezoek waard! Hoewel je misschien een bepaald beeld van de stad hebt door beelden die je op tv en in films hebt gezien, is de beleving als je er bent niet met woorden te beschrijven. Alles is nog groter, intenser en gaver dan je in eerste instantie dacht. Amerika lijkt qua cultuur best op Europa, maar wanneer je New York bezoekt ervaar je toch echt wel een lichte cultuurshock. In deze blog lees je wat de leukste bezienswaardigheden zijn, welke bijzondere activiteiten je kunt doen en waar je zeker gegeten en gedronken moet hebben als je in New York bent geweest.

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van New York?

Wanneer je naar New York gaat, is het een goed idee om je trip van tevoren meer vorm te geven. De stad is geweldig groot en overweldigend, waardoor het fijn kan zijn om je aan een bepaalde to-do lijst of planning vast te houden. Breng in ieder geval een bezoek aan Times Square en Central Park. Verder heb je het mooiste uitzicht over de hele stad vanaf the Top of the Rock. Ben je benieuwd naar de mooiste kerk van New York, dan moet je bij St. Patrick’s Cathedral zijn.

Wil je de drukte opzoeken, zorg dan dat je Grand Central Terminal niet overslaat. Dit treinstation telt 44 perrons en zorgt er iedere dag voor dat meer dan 575.000 mensen op hun plaats van bestemming aankomen. Verder mag een bezoekje aan het vrijheidsbeeld niet ontbreken en kun je heerlijk shoppen in het centrum. De bruggen zijn ook heel gaaf om van dichtbij te bekijken.

Kies voor deze bijzondere activiteiten om je citytrip compleet te maken

Wil je een bijzondere ervaring in New York opdoen en maakt het je niet zoveel uit dat dit je extra geld kost? Dan zijn er een aantal opties die je zeker kunt uitproberen. Wat dacht je ervan om je eigen boot te huren en over de Hudson te varen? New York vanaf het water is prachtig en zorgt ervoor dat je een compleet beeld hebt van de hele skyline. Verder is het ook een dikke aanrader om New York vanuit de lucht te bekijken. Dit kun je doen door een helikoptervlucht te boeken. Je hebt New York nog nooit op deze manier met eigen ogen bekeken. Dit is dan ook zeker de moeite waard.

Ga je naar New York? Dan wil je hier gegeten en gedronken hebben

Manhattan en Brooklyn hebben de lekkerste restaurants. Wil je in een old school New York bistro eten? Dan is Sauvage in Brooklyn echt iets voor jou. De Maria in Manhattan wordt gerund door vrouwen. Je eet hier de lekkerste gerechten en ieder bord wordt met zorg opgemaakt. Freeman in Manhattan is een pareltje onder de restaurants in de Big Apple. Het zit verstop in een steegje en je eet hier de lekkerste Amerikaanse specialiteiten. Je kunt hier zowel lunchen als dineren.