Kwalitatieve tuintafels: hoe vind je ze?

Kwalitatieve tuintafels

Wanneer de warme dagen ons eenmaal genaderd hebben, spenderen we veel tijd in de tuin. Tijdens werk of school zitten we veel binnen, waardoor we buiten de werktijden nog zo veel mogelijk zonnestraaltjes proberen mee pakken in de tuin. We gaan buiten eten, of blijven na het eten nog even borrelen. Wellicht heb je vaker bezoek naarmate de temperatuur stijgt, of willen de kinderen graag buitenspelen.

Hoe meer tijd je besteedt in de tuin, hoe belangrijker dat je hiervoor de juiste meubels hebt. Een tafel die bij het kleinste windje uit elkaar valt, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Het voordeel van investeren in kwalitatieve tuinmeubelen is dat je er enorm lang mee kan doen. Onderhouden van tuinmeubelen kost ook bijna geen moeite. Vaak heb je aan water met zeep en een doek al voldoende om het grootste geschut weg te werken.

Investeer in de juiste tuintafel

De tuintafel is het meubel waar je misschien wel het meeste gebruik van maakt. Je kunt er aan dineren, maar ook een boek lezen, de kinderen kunnen er aan spelen, je gaat er met je familie of vrienden aan borrelen of spelletjes spelen. Tuintafels komen in allerlei soorten en maten.

Houten tuintafels zijn erg geschikt voor grote families of gezinnen met kinderen. Hout is een fijn materiaal wat niet duur is, waardoor je nooit de hoofdprijs hoeft te betalen voor houten tuintafels. Daarnaast zien houten tuintafels er voor het oog prachtig uit. Je kunt het geheel naar smaak oliën in een gewenste tint, maar hout is op zichzelf al een mooi materiaal. Wanneer de kinderen aan de tafel zitten, kun je er een tafelkleed of plastic plaat overheen leggen, et voilà, de tafel is beschermd.

Een ander materiaal dat erg geschikt is voor tuinmeubelen, is aluminium. Aluminium tuintafels zijn daarom steeds populairder geworden. Ten eerste omdat aluminium tuintafels relatief goedkoop zijn in productie, waardoor ze niet duur zijn in de aanschaf. Daarnaast zijn aluminium tuintafels, net als houten varianten, erg gemakkelijk te onderhouden. Zelfs met een nat doekje krijg je vuil al weggepoetst.

De beste kwaliteit voor de laagste prijs

Of je uiteindelijk gaat voor aluminium tuintafels of houten, het is van belang dat je goed de opties bekijkt om zo de beste kwaliteit te vinden. Zet je je tuinmeubelen niet graag binnen of vergeet je elk jaar dat onderhoud? Kies dan bijvoorbeeld voor een aluminium tafel die goed bestand is tegen weer en wind. Wil je het liefst een landelijke sfeer creëeren? Ga dan voor hout met aluminium poten: handig en mooi!