Kopenhagen is een heerlijke bestemming voor een leuke stedentrip

Ben je van plan om binnenkort een Europese stedentrip te boeken en weet je nog niet precies waar je heen wil? Dan is Kopenhagen een leuke en verrassende optie. Wist je dat je in Kopenhagen zowel voor ontspanning, avontuur als sportieve bezigheden terecht kunt? De stad is prachtig en heeft je veel te bieden. Hoe leuk is het om door de straten te struinen, bezienswaardigheden te bekijken, heerlijk uit eten te gaan en samen met je reisgezelschap heerlijk te kunnen genieten? Je leest er meer over in deze blog.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen?

Wanneer je Kopenhagen bezoekt, zal je een beetje het gevoel hebben alsof je de stad ergens van herkent. Dit komt doordat je in Kopenhagen overal fietsen ziet staan en de architectuur best iets wegheeft van Nederland. Hierdoor kun jij je in de Deense hoofdstad al snel thuis voelen. De leukste bezienswaardigheden van deze stad zijn het kleurrijke Nyhavn, de kleine zeemeermin op de rots, de Rundetaarn beklimmen en het mooiste uitzicht over de stad bekijken. Verder kun je het Christiansborg Slot bekijken, dit is een groot paleis in het midden van de stad. Wil je de creatieve kant van Kopenhagen opzoeken? Ga dan langs Vrijstad Christiania.

Kies uit ontelbare lekkere restaurants, cafés en bars

Het leuke aan Kopenhagen is, dat hier veel chefs wonen die hun eigen experimentele restaurants hebben geopend. Hoe leuk is het om bij een restaurant naar binnen te stappen, waar je de meest bijzondere combinaties en gerechten kunt eten? Kopenhagen staat bekend om zijn creatieve koks. Wil je eten van de beste kwaliteit proeven? Dan dien je maanden van tevoren een tafel bij Noma te reserveren. Dit is namelijk dé sterrentent van Kopenhagen en daardoor erg populair. Een verborgen parel in de buurt van Noma is Restaurant 108. Hier kun je bijna even lekker eten, maar kun je veel makkelijker en sneller aanschuiven.

Houd je meer van gezellig en makkelijk eten? Dan moet je bij de foodhal Papiroen zijn. Deze vind je tegenover Nyhavn terug. Hier kun je allerlei gerechten proeven en waan jij je onder de locals. Dit zorgt voor een authentieke sfeer.

Proef de Deense hygge sfeer in deze prachtige en vrolijke stad

Hygge is het Deense woord voor gezelligheid. Bijna in geen enkele taal is er een woord om de gezellige sfeer uit te kunnen drukken. Om een hygge sfeer te creëren, dien je vooral in te zetten op warmte en comfort. Wanneer je uit eten gaat, wordt dit gedaan door heerlijk zachte stoelen neer te zetten, kaarsjes te branden en in de winter de haard in het restaurant aan te steken. Verder zorgt genieten met vrienden en familie ook voor meer hygge. Ga je met je familie of vrienden op stedentrip? Geniet dan vooral van jullie tijd samen.

Verder is het belangrijk dat je ontstresst op het moment dat je ergens de hygge sfeer terugvindt. Kom lekker tot jezelf en laad jezelf op om er de volgende dag weer vol tegenaan te kunnen.