Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 08 2011, en geplaatst in de categorie ~ brood/gebak/snoep, ~ oven.

Koken met weeskindjes

In mijn keuken heb ik een la vol zoetig- en zoutigheid. Chips, koekjes, chocolade en snoep, je kunt het daarin vinden. Maar omdat het een la is, verdwijnt soms wat naar de bodem. Was het een kastje geweest, dan schoof het naar achter. In beide gevallen vind je het dan pas terug als je gaat opruimen.
Deze week had ik zo’n vlaag van schoonmaakwoede. En stuitte op allerlei weeskindjes. Kleine stukjes chocolade, soms zelfs wat wit uitgeslagen (maar dat is niet erg), een paar koekjes in een rol, een klein restje chips in een verfrommelde zak. En ik kwam ook een geopende zak met kokosmarshmellows tegen. Nu kan je mij voor spekkies en marshmellows echt wakker maken, maar deze waren te vies voor woorden. Het droge van de kokos paste niet bij het heerlijke smeuiige van (goede) in je mond smeltende marshmellows. De zak was dan ook nog bijna helemaal vol.
Maar zomaar weggooien, dat kon ik toch ook weer niet. Een paar marshmellows vonden samen met wat chocolade hun einde in deze heerlijke muffins. Ik heb hiervoor het basisrecept voor muffins uit het boek A piece of cake van Leila Lindholm gebruikt. Ondanks dat ze niet zo hoog rezen, zijn ze heerlijk luchtig geworden. De kokos en chocolade vormen als altijd de match made in heaven en ver weg proef je nog die typische marshmellowsmaak.

Muffins met marshmellows en chocola
Voor 12 grote muffins

60 gram boter
120 ml melk
8 grote kokosmarshmellows
75 gr chocolade
1 ei
75 gr suiker
half zakje vanillesuiker
150 gr bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Zet een muffinblik gevuld met papieren bakjes klaar.
Smelt de boter. Doe de melk, de marshmellows en de chocolade erbij. Laat zachtjes koken tot de marshmellows en de chocolade gesmolten zijn.
Klop intussen het ei met de beide suikers schuimig.
Giet voorzichtig het warme marshmellowmengsel erbij en roer goed door.
Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout en schep deze voorzichtig door het eimengsel.
Vul de papieren bakjes voor tweederde met het muffinmengsel en bak de muffins 20 minuten in de oven.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn