Zo kun je zelf pasta maken

Zo kun je zelf pasta maken

Ons land kent vele pasta liefhebbers. behoor jij ook tot deze groep mensen? Dan is het goed te weten dat je op een vrij eenvoudige manier zelf pasta kunt maken. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf pasta kunt maken en wat je hiervoor nodig hebt.

Zo maak je zelf pasta

Als je zelf pasta wilt maken voor 4 personen heb je (minimaal) 330 gr bloem nodig, 3 eieren, 30 ml olijfolie en een flinke snuf zout. Het is namelijk de bedoeling dat de bloem, de eieren en de olijfolie bij elkaar worden gemengd totdat er na ongeveer 6 minuten een deeg ontstaat. Als je denkt dat dit nooit gaat gebeuren en er een plakkerige bende ontstaat moet je meer bloem toevoegen, vandaar dat we aangegeven hebben dat je minimaal 300 gram bloem nodig hebt. 

De pastadeeg bal die ontstaan is moet zo’n half uur blijven drogen op het aanrecht. Daarna kan het deeg in de gewenste stukken worden gesneden en uitgerold worden met een deegroller. Het uitgerolde pastadeeg kun je desgewenst nog even ‘bebloemen’ voordat je het door de pastasnijder kunt halen. Bij de betere pastamakers heb je de beschikking over diverse standen. De juiste stand van de pastamachine voor de gewenste dikte deeg verschilt per pastasoort maar óók per machine. De gewenste dikte van pasta is verder natuurlijk ook een kwestie van smaak. Na het gebruik van de pastamachine kun je het in jouw gewenste vorm snijden en twee tot drie minuten koken in flink gezouten water. 

Pastamachine eenmalig aanschaffen

Uit het bovenstaande kun je opmaken dat je een pastamachine moet kopen om zelf dit lekkernij te kunnen maken. Als je een echte pasta liefhebber bent, zal dit geen probleem zijn. Daarnaast is het goed om te realiseren dat het slechts een eenmalige aankoop betreft als je de keuze maakt voor de beste pastamachine die je op dit moment kunt krijgen. Je komt hier snel achter door de Best Verkochte website te bezoeken. Op deze website staan zeer veel uitgebreide koopgidsen, waaronder over pastamachines. In deze koopgids wordt het complete aanbod hierin met je doorgenomen. Je leest over de verschillende soorten pastamachines, hoe het apparaat werkt en (niet onbelangrijk) welke pastamaker de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft. Op deze manier krijg je een goed inzicht wat de beste pastamachines zijn die je op dit moment kunt aanschaffen, zonder dat je hiervoor zelf veel uitzoekwerk hoeft te verrichten. Gemak dient de mens immers, zeker als je zelf pasta gaat maken.