Trendy hanglampen voor je interieur

Trendy hanglampen voor je interieur

Het is zo vanzelfsprekend om het licht even aan te doen als je ergens binnenkomt, soms zelfs bij daglicht. Dat is echter nog slechts een korte periode in de menselijke geschiedenis het geval. In eerste instantie moest de prehistorische mens het doen met vuur waar het verlichting betrof. In Europa werd daarna in Griekenland en Rome de olielamp in gebruik genomen. Die kennis verdween weer na de val van het Romeinse keizerrijk en vele eeuwen werd geploeterd met kaarsen van dierenvet.

Pas eind 19e eeuw werd de gloeilamp uitgevonden. Thomas Edison voorspelde dat door zijn uitvinding over een beperkt aantal jaren alleen rijke mensen nog kaarsen zouden gebruiken voor de sfeer. Daarin heeft hij eigenlijk wel gelijk gekregen. In de 21ste eeuw is de gloeilamp verdrongen door LED verlichting en is licht slechts een kwestie van een druk op de knop. Vandaag heb je tal van lampen waar je uit kunt kiezen en één daarvan is de hanglamp.

Waarom voor een hanglamp kiezen?

Bij Lampenlicht.nl vind je een groot assortiment lampen waarbij de hanglamp altijd een van de meest populaire vormen is. Vroeger was het belangrijk dat de verlichting geen schaarse ruimte in beslag nam. Ook kon het snoer weggewerkt worden op een efficiëntie manier. Vandaag de dag is dat natuurlijk nog steeds een pre. Ook de luxe lampen, zoals kroonluchters, werden al eerder als hanglampen geïntroduceerd. Het licht verspreidt zich nu eenmaal beter door een kamer vanaf een hoog punt.

De hanglamp is nog steeds de meest gebruikelijke vorm van algemene verlichting. Zo wordt de lichtbron genoemd die je als eerste aandoet als je een donkere ruimte binnengaat. Daarnaast zijn er in de loop der tijd ook vele andere lampen ontwikkeld. Denk hierbij aan bureau- en schemerlampen. Verder kent vrijwel iedere huiskamer een staande schermlamp en is sfeerverlichting ook al jaren een trend.

Trendy hanglampen voor elke ruimte

Zwart is een ‘kleur’ die past in ieder interieur en de keuze in zwarte hanglampen is dan ook erg groot. Als je een hanglamp zwart wilt aanschaffen, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de hoeveelheid licht die je wenst en de hoogte waarop de lamp komt te hangen. Tenslotte wil jij niet dat iedere bezoeker de stevigheid van jouw hanglamp met zijn hoofd gaat testen. Een hanglamp komt vaak mooi uit als je die boven een tafel kan hangen. Daardoor heeft deze meteen een meer veilige positie. Om de lichthoeveelheid variabel te maken is een dimbare lamp een goede optie. Hou er rekening mee dat niet alle LED lampen dimbaar zijn en let daar bij de aankoop op.

Ook in hanglampen zijn er trends te onderkennen. Steeds vaker zie je hanglampen voor de industriële stijl. Deze hebben een uiterlijk van vroeger maar techniek van heden. Dat is een mooie combinatie voor een stijl die erg populair is geworden. Maar ook alle andere stijlen zijn vertegenwoordigd in het assortiment. Met de juiste verlichting creëer je sfeer in je woning. Is het de tijd voor een nieuwe hanglamp?