Probeer deze Spaanse paella op verschillende manieren uit

Wist je dat het typisch Spaanse gerecht paella in verschillende Spaanse regio’s op een heel andere manier wordt bereid? Er zijn regio’s waar de paella vooral uit rijst en groente bestaat, aangevuld met vlees. Andere regio’s, die meer aan de kust liggen maken de paella met zeevruchten of inktvisinkt. Op die manier kun je dit gerecht op verschillende manieren klaarmaken. Hierdoor wordt je paella nooit saai en kun je telkens weer een andere variant uitproberen. Hoe leuk is dat? In deze blog lees je op welke manieren je een heerlijke Spaanse paella kunt klaarmaken.

Ben je vegetarisch? Maak dan deze variant!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om minder vlees te eten. Sommige mensen doen dit door te minderen en een paar keer per week vegetarisch te koken. Anderen zetten de stap om vegetarisch of zelfs veganistisch te worden. Gelukkig kun je de Spaanse paella heerlijk met allerlei verschillende groenten bereiden. Hoe lekker is het om een gezonde en goed gevulde pan met groente en rijs op tafel te zetten? Je geniet van dit gerecht met het hele gezin en het is ook leuk om een grote paella pan te gebruiken als je familie of vrienden over de vloer hebt. Je kunt alle groente combinaties gebruiken die je zelf lekker vindt, dus laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!

De Valencianen maken de paella op een heel bijzondere manier

De provincie Valencia heeft een eigen twist aan de paella gegeven. Zij eten dit rijstgerecht namelijk met kip, konijn, slakken en grote bonen. Dit is weer eens wat anders dan een rijstgerecht met kip en saus. Wanneer je deze variant van de paella proeft, zal je versteld staan van hoe goed de verschillende smaken bij elkaar passen. Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot het nationale gerecht in heel Spanje. In de buurt van Valencia vind je nog steeds grote rijstvelden terug, waar de typische paella rijst al in de achtste eeuw werd verbouwd door de Islamitische bevolking van Spanje.

De naam paella stamt af van para ella, wat voor haar betekent of patella, wat in het Latijn pan betekent. Er heerst nog steeds discussie over de echte reden achter de naam paella.

Deze paella’s zijn geweldig voor als je van vis houdt

Een andere lekkere manier om paella klaar te maken is met zeevruchten. Je kunt hier mosselen, schelpjes, gamba’s of andere type garnalen voor gebruiken. Er bestaat ook een zwarte variant. Je zou denken dat hier een andere soort rijst voor wordt gebruikt, maar de zwarte saus en kleur wordt door inktvisinkt veroorzaakt. Wil je een keer iets bijzonders op tafel zetten? Kies dan voor één van deze heerlijke Spaanse gerechten. Het is erg leuk om samen met het gezin de ingrediënten bij elkaar te zoeken, waarna je het gerecht met behulp van de kinderen kunt maken. Op die manier betrek je het hele gezin bij het eten, wat in Spanje een hoogtepunt van de dag is.