Op deze manier maak jij je eigen Italiaanse limoncello

Houd je ervan om etentjes te organiseren en je gasten keer op keer met eigen gemaakte creaties te verrassen? Dan is het ook weleens leuk om een heerlijk drankje in elkaar te brouwen. Wat dacht je van frisse en zomerse limoncello? Dit kun je zowel als aperitief als na het toetje schenken. Daarnaast kun je heerlijke taarten, cakes en toetjes met je eigen gebrouwen limoncello maken, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. In deze blog lees je welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je de limoncello maakt en welke andere recepten je ermee kunt versterken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor je eigen limoncello?

Wil jij je eigen heerlijke Italiaanse limoncello likeur maken? Dan heb je daar maar weinig ingrediënten voor nodig. Wanneer je limoncello maakt is het natuurlijk wel zo fijn om iets meer dan 1 fles klaar te maken, aangezien je er dan langer plezier aan kunt beleven. Het recept uit deze blog is voor 4 flessen limoncello a 70 cl per stuk. Het belangrijkste is 1 liter alcohol (maximaal 96%), 10 citroenen, 600 gram suiker en 1,6 liter water. Het is belangrijk dat je alcohol koopt van 96% aangezien je meer smaak kunt toevoegen aan alcohol met een hoog percentage. Hierdoor zal je likeur dus een stuk lekkerder smaken.

Wil je milieuvriendelijk te werk gaan? Kies dan vooral voor biologische citroenen. Dit is meteen ook een stuk gezonder voor jezelf en de mensen die je limoncello gaan proeven, aangezien de schillen die je gebruikt van biologische citroenen onbespoten zijn. Hierdoor krijg je geen gekke stoffen of middelen binnen.

Heb je alles in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan

Schil alle 10 de citroenen met een dunschiller en bewaar deze om je limoncello zoeter te kunnen maken. Het gele van de schil zorgt voor een zoetere smaak en het witte van de schil maakt het een beetje bitter. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk wit meeschilt. De schillen doe je in een pot met de liter alcohol van 96%. Deze pot sluit je goed af en laat je 2 tot 3 weken op een donkere plek staan. Schud de pot om meer smaak toe te voegen. Kook de 1,6 liter water en los daar de 600 gram suiker in op.

Zorg ervoor dat je de citroenschillen uit de alcohol zeeft. Het water en de suiker wordt siroop en kun je bij de alcohol met citroensmaakgieten. Giet de limoncello in aparte flessen en leg het in de vriezer, zodat je het koud kunt serveren.

Limoncello past perfect in meerdere recepten

Wist je dat je kunt koken en bakken met limoncello? Hoe leuk is het om een lekkere twist aan bijvoorbeeld een cake, cheesecake of koekjes? Je kunt zelfs limoncello in je tiramisu verwerken als heerlijk toetje tijdens een gezellige Italiaans diner bij jou thuis. Door de citroen toe te voegen geef jij elk baksel een fris en zomers tintje. Hiermee verras jij je gasten en maak je zeker indruk. Het mooiste is dat je niet eens zoveel aan de normale recepten hoeft aan te passen. Je dient alleen wat meer citroenschilrasp, citroensap of limoncello aan je baksel toe te voegen voor het ultieme resultaat.