Mini cheesecake voor iedere gelegenheid

Cheesecake is onwijs lekker en in veel varianten te verkrijgen en bakken. Vaak zijn taartrecepten gebaseerd op tien tot twaalf personen. Wanneer je het leuk vindt om een zelfgebakken traktatie bij de koffie te presenteren is een grote taart niet altijd handig om te bakken. Dit taartrecept is genoeg voor ongeveer zes personen en is daarmee geschikt voor bijvoorbeeld visite of als je zelf iets te vieren hebt. Als je liever een grotere taart wil kun je de ingrediënten verdubbelen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Mixer met garden
  • Twee beslagkommen
  • Taart vorm van twaalf tot vijftien centimeter

Ingrediënten

  • 75 gram kandijkoeken
  • 32 gram boter
  • 300 gram Monchou
  • 10 gram bloem
  • 40 gram zure room
  • Een groot ei of twee kleine eitjes
  • 90 gram suiker
  • Een zakje vanille suiker

Stap 1. Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
Stap 2. Bekleed de onderkant van de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
Stap 3. Verkruimel de kandijkoeken met de keukenmachine of stamp ze fijn met de achterkant van een lepel.
Stap 4. Smelt de boter in een pannetje.
Stap 5. Voeg de boter toe aan de koekkruimels en roer goed door.
Stap 6. Maak van het koekmengsel een bodem. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel of je handen. Zorg voor een kleine opstaande rand.
Stap 7. Roer met de mixer de Monchou zacht in een kom.
Stap 8. Voeg geleidelijk de suiker en vanillesuiker toe terwijl je mixt.
Stap 9. Voeg het ei, de bloem en zure room toe en mix tot een glad beslag ontstaat.
Stap 10. Giet het mengsel in de bakvorm met de kandijbodem. Bak de taart 40 minuten op 130 graden Celsius in de oven.
Stap 11. Kijk regelmatig hoe het gaat met de taart. De bovenkant wordt goudbruin en droog. Kijk met een prikker hoe gaar de taart is. Het kaasmengsel zal altijd een beetje plakkerig en vochtig blijven. Als de prikker echter te nat is bak je de taart wat langer.
Stap 12. Laat de taart volledig afkoelen. Voor het beste resultaat kun je de taart daarna het beste voor minimaal vier uur in de koelkast zetten. Hierdoor stijft hij mooi op. Haal de taart een kwartier tot halfuur voor je hem wilt consumeren uit de koelkast om op kamer temperatuur te laten komen.

Wanneer je een klassieke cheesecake te saai vindt en graag taarten decoreert kun je de taart wilt voorzien van een topping. Cheesecake is lekker met verschillende toppings zoals verse aardbeien, chocolade, dulce de leche en stroopwafelkruimels. Voel je natuurlijk vrij om andere combinaties uit te proberen en misschien een nieuwe, heerlijke combinatie te ontdekken. De cheesecake kun je het beste afgesloten en koel bewaren. Veel plezier met het bakken en eten van deze mini cheesecake.